Datum: 10-08-2020 - 22:16
11
aug
'19
Het grootste Tonknuppel-evenement van het land in Noordwijkerhout.
Geschreven door Oranjevereniging Noordwijkerhout

Het grootste Tonknuppel-evenement van het land.

We wisten het allemaal natuurlijk allang, Noordwijkerhout is Tonknuppel-kampioen van Nederland. Hier wordt het meest, het hardst en het gezelligst gegooid van het hele land. Hele vaste ploegen komen jaarlijks bij elkaar op het terrein van Landgoed in den Houte. (voorheen Bavo of Rivierduinen) en we hopen natuurlijk dat we dit nog vele jaren kunnen doen met elkaar....

Alhoewel wij van de Oranjevereniging onze ogen open houden voor alternatieve locaties daar er toch in de komende jaren echt gebouwd zal gaan worden op dit fantastische terrein. Wij zullen er alles aan doen om deze traditie te behouden en staan open voor ideeën en suggesties.

Want een kermis in Noordwijkerhout zonder tonknuppelen kan natuurlijk niet. Tradities moet je in ere houden, Tonknuppelen is eigenlijk gewoon cultureel erfgoed van Noordwijkerhout. En aangezien de lokale politiek en het college ons heeft beloofd dat elke woonkern van onze nieuw gevormde gemeente een eigen gezicht zal blijven houden rekenen wij erop dat onze lokale politieke helden uit het gemeentebestuur hun woord houden!

Maar genoeg gepraat woensdagochtend 4 september om 9 uur zullen we ook dit jaar weer het startsein geven voor het altijd gezellige en drukbezochte Tonknuppelen. Het is een evenement voor iedereen, dames, mannen en jeugd. Bij de mannen gaat het om de ballen. En bij de dames en jeugd net als vroeger met een kat in de ton, wat het nog wat authentieker maakt.

Op het terrein van Landgoed in den Houte zijn dan weer diverse banen aangelegd waar de deelnemers met elkaar kunnen strijden om de eer, de glorie en de eeuwige roem. Wie knuppelt de bal uit de ton? Welke baan is het snelst? Gaat het om kracht? Is het techniek? Moet je kunnen richten? Of is het toch geluk? Vier tonnen per baan en meer gezelligheid dan prijzen.

Zorg dat je op tijd inschrijft want we verwachten ook dit jaar weer een hoge opkomst. Bij voorinschrijving betaald u als donateur van de Oranjevereniging € 5,00 als niet donateur € 10,00 en inschrijving ter plekke op 7 september € 10,00 voor iedereen! Ook dit jaar kun je je eigen Ton adopteren, lever een mal aan en je naam of logo wordt op de Ton aangebracht Voor 25 euro kun je schitteren op een ton!

Natuurlijk is er ook dit jaar weer een jeugd toernooi, ben jij tussen de 7 en 12 jaar oud? kom dan naar het terrein van rivierduinen voor dit grandioze en nog steeds groeiende evenement ervaring is helemaal niet noodzakelijk en zeker geen garantie tot succes om de Kat uit de ton te knuppelen. Rust en geluk is vaak de sleutel tot het succes gebleken.

Gooi jij de Kat uit de ton dan maak je kans op de hoofdprijs en voor degene die ervóór of erna gooit ligt ook een prijs te wachten. Er zijn meerdere tonnen, dus ook veel mooie prijzen. Dus kinderen van Noordwijkerhout, grijp deze kans aan om een goed tonknuppelaar (ster) te worden!

Bij vóór inschrijving is het inschrijfgeld per deelnemer € 2,00 en betalen donateurs € 1,00. Bij inschrijving op het terrein betaalt iedereen € 3,00.  

Dit evenement wordt gesponsord door Hooijmans zonwering, Keurslagerij Koot, NWH Jobs Uitzendbureau, Cremer services BV, Welkoop Rijnsburg, Loonbedrijf Jansen, Gebakkraam Brouwer en Mevr. Hogervorst- Rotteveel, Cultuurtechniek Bollenstreek en de Meeuwenoord Groep

Voor meer informatie zie www.ovnwh.nl.

Foto´s BON.