Datum: 22-05-2022 - 12:06
09
aug
'19
Celstraf geëist tegen zakkenrolster in het centrum van Noordwijkerhout.
Geschreven door Leidsch Dagblad

Verdachte van kluisroof in Katwijk en ramen ingooien in Noordwijkerhout opnieuw op vrije voeten.

De rechter geeft een 24-jarige Noordwijker, die wordt verdacht van een omvangrijke kluisroof in Katwijk, een nieuwe kans. De man werd kort na de kluisroof aangehouden. Daarna kwam hij even op vrije voeten, maar belandde toch weer in de cel. Het OM beschuldigt hem er ook van cocaïne verkocht te hebben. Ook zou hij ramen in Noordwijkerhout ingegooid hebben...

De man wordt opnieuw vrijgelaten uit voorarrest, om een café van een neef draaiende te houden. Het Openbaar Ministerie beschuldigt de Noordwijker ervan op sinterklaasavond 2017 met drie andere verdachten een kluis met 70 duizend euro meegenomen te hebben uit een huis in Katwijk. 

Het lukte zijn advocaat om hem opnieuw vrij te krijgen, in afwachting van de inhoudelijke behandeling van zijn zaak in oktober. De verdachte zou nodig zijn om het café van een overleden familielid draaiende te houden. Zijn neef, die de zaak overnam, zou dat niet alleen kunnen. „Zonder verdachte draait het café in de soep”, zei de advocaat.

De rechter had zijn bedenkingen. „Is dat nu wel een goede bestemming voor u, de horeca”, vroeg hij. „Daar wordt flink alcohol gebruikt.” In zo’n omgeving zou de de man ook weer makkelijk in de fout gaan. Bovendien zou de Noordwijker, met de strafrechtelijke verdenkingen tegen hem, een risicofactor vormen voor de neef. Die zou de horecavergunning kunnen kwijtraken.

Toch besloot de rechtbank dat de man vrij kan komen. Daarbij hielden de rechters er rekening mee dat hij al elf maanden vast zit in voorarrest. Als hij veroordeeld wordt, zal zijn straf niet veel hoger worden. De Noordwijker ontkent de kluisroof overigens.

Bron: Leidsch Dagblad.