Datum: 26-05-2020 - 14:26
    
04
aug
'19
Voortgang herinrichting Sportpark De Boekhorst in Noordwijkerhout. (update foto's 4-8-19)
Geschreven door Gemeente Noordwijk

Voortgang herinrichting Sportpark De Boekhorst. (update foto's 4-8-19)

We geven u weer een update over de voortgang van de herinrichting van Sportpark De Boekhorst. Direct aan het einde van de competities is de aannemer flink aan de slag gegaan met de werkzaamheden op het grootste gedeelte van het complex. Het kunstgras van het hoofdveld is aangelegd en op wat witte doellijnen na nagenoeg klaar en is men druk bezig met de bestrating om het hoofdveld....

De ondergrond van twee andere velden is onlangs aangebracht en de aanleg van kunstgras daarop zal niet meer zo lang duren. De nieuwe verbindingsweg achter het sportpark is onlangs opengesteld.

Het ontwerp
Het afgelopen jaar is het ontwerp voor de inrichting en de fasering van de voetbalvelden, handbalvelden en de tennisbanen uitgewerkt. Dit is gebeurd in samenwerking met de verenigingen die van het sportpark gebruik maken. Hierbij is rekening gehouden met de wensen van de gebruikers, met de omgeving en de activiteiten rondom de sloop van de bestaande gebouwen. Het uitvoeringsontwerp is afgestemd op de veiligheid in relatie tot de werkzaamheden van de aannemers tijdens de herinrichting.

Sporten tijdens de herinrichting
De sportvelden en tennisbanen worden door de gemeente volledig vernieuwd. De verenigingen blijven gebruik maken van een deel van de sportvelden tijdens het sportseizoen. De werkzaamheden aan de voetbalvelden zijn verdeeld over twee zomerstops. Na het competitieseizoen van de tennis, worden de gravelbanen gerenoveerd en de nieuwe Claytech banen aangelegd. Gedurende het seizoen is er altijd minimaal één handbalveld te gebruiken.

Herinrichting sportpark de Boekhorst
De volgende werkzaamheden gaan in de eerste fase plaatsvinden:
* Aanleg kunstgras voetbalveld 1, 2 en de pupillenvelden 4a en 4b.
* Werkzaamheden voor systeem waterhuishouding en riolering.
* Inrichting rondom de sportvelden.
* Deze velden zijn klaar voor de start van het nieuwe voetbalseizoen.

Clubgebouw VVSB en Northa
Het Definitief Ontwerp (DO) van het clubgebouw van VVSB en Northa is bijna klaar. Er is goed gekeken naar de bouwkundige uitwerking en de installaties van het gebouw. Het wordt een multifunctioneel gebouw. Dit betekent dat er in het clubgebouw van VVSB en Northa ook een buitenschoolse opvang (BSO) en een praktijk voor fysiotherapie komen. Eind juni is de bouwvergunning aangevraagd en het aanbestedingstraject start eind oktober. De bouw van het clubgebouw vindt plaats tussen april 2020 en april 2021.

Funderingsplan
Begin juni hebben er sonderingen plaatsgevonden om te bepalen op welke diepte de grond stevig genoeg is om een gebouw op te bouwen. Met deze informatie wordt een funderingsplan opgesteld voor het clubgebouw. In het funderingsplan staat o.a. hoeveel palen er nodig zijn en ook de lengte van de palen.

De nieuwbouw komt overigens op boorpalen te staan. Via een machine worden gaten gemaakt die met beton worden gevuld. Het voordeel hiervan is, dat hierdoor het risico op schade door trillingen aan de omliggende woningen wordt weggenomen. Ook ondervindt de omgeving geen overlast meer van het gedreun van het heien.

Duurzaamheid
Duurzaamheid is voor de gemeente erg belangrijk. Zo komen er zonnepanelen op het dak van het clubgebouw. Ook wordt de restwarmte van het douchewater weer benut. Op die manier krijgen we een optimale energieprestatie.

Waterhuishouding
Bij de herinrichting wordt ook de waterhuishouding op de voetbalvelden aangepakt. Naast de natuurgrasvelden komt een waterpartij. Rondom de velden wordt een drainagestelsel aangelegd. Het hoofdveld wordt verlegd. Hierdoor verschuiven de entree en de fietsenstalling.

Uw aanspreekpunt: het projectteam
De aannemer houdt op maandag, woensdag en vrijdag van 9:00 uur tot 11:00 uur een inloopspreekuur in de kantine van VVSB. Als conciërge is aanspreekbaar Geek den Elzen. De omgevingsmanager van Vessies is Jolanda Geleijnse. Zij is dagelijks bereikbaar via 06 28 27 26 63 Heb je vragen of opmerkingen? Neem dan contact op met het projectteam van de gemeente Noordwijk via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Bron tekst: nieuwsbrief gemeente Noordwijk. Foto's BON.