Datum: 22-10-2021 - 06:16
30
jul
'19
Locatie Noordwijkerhout in landelijk jaaroverzichtmagazine 2018: 'Resto VanHarte floreert in de Bollenstreek'.
Geschreven door Redactie Blik Op Noordwijkerhout

Locatie Noordwijkerhout in landelijk jaaroverzichtmagazine 2018: 'Resto VanHarte floreert in de Bollenstreek'.

Op 23 mei 2018 gingen de deuren open van een nieuw initiatief in Noordwijkerhout met 'Resto VanHarte' in De Waterjuffers van Raamwerk en is sindsdien een groot succes. Dit viel ook op bij de landelijke organisatie met 55 locaties van Resto VanHarte en zij plaatsten een interview van de in hun ogen 'bijzonder Resto in Noordwijkerhout' in hun landelijke jaaroverzichtmagazine van 2018.....

Het interview met Resto-horecamanager Hans Hoogeveen uit Noordwijkerhout kunt u hieronder op BON teruglezen.

Jaaroverzichtmagazine Rest VanHarte 2018: 'Resto VanHarte floreert in de Bollenstreek'.

Tussen alle grote steden waarin Resto VanHarte actief is, lijkt Noordwijkerhout een vreemde eend in de bijt. Maar ook in dit dorp, in het hart van de Bollenstreek, zijn de bewoners blij met Resto VanHarte. 

Vol trots kijkt horecamanager Hans Hoogeveen naar het volgeboekte Resto. ‘Kijk, hier doe je het voor’, zegt hij. De tafels in het restaurant van dagcentrum De Waterjuffers, dat Hans en zijn team elke woensdag omtoveren tot een Resto, zijn mooi gedekt. Er wordt gegeten, gepraat, gegrapt en gelachen. Een typisch Resto VanHarte tafereel.

Hans is er helemaal in zijn element. ‘Ik heb ruim drie jaar als vrijwilliger gewerkt in Resto VanHarte Leiden’, vertelt hij. ‘De horecamanager vond na een half jaar dat ik wel zelfstandig het team in de keuken kon aansturen. Dat heb ik daar twee jaar met veel plezier gedaan. Maar gaandeweg dacht ik: zou er in mijn eigen woonplaats ook behoefte zijn aan een Resto?’

Alles zelf
En die behoefte was er. Het begon met een brainstormsessie bij Hans thuis, met Astrid en Jacqueline, twee goede vrienden. Zij vormen het kernteam van het Resto. Er kwam een ondernemersplan, financiers en samenwerkingspartners werden aangeschreven. In september 2018 opende het Resto zijn deuren. ‘Ik vind dit zo leuk, hoe we dit met elkaar hebben opgebouwd’, zegt Hans. ‘Ik maak de menu’s, doe inkopen en coördineer de vrijwilligers in de keuken. Ook het werven van vrijwilligers, de publiciteit en de administratie doen we zelf. Als het nodig is, kunnen we terugvallen op de horecamanager uit Leiden. Ook het hoofdkantoor van Resto VanHarte biedt ondersteuning.’

Resto VanHarte Noordwijkerhout is het eerste Resto dat volledig wordt gerund door vrijwilligers. Het is een mooi voorbeeld van waar Resto VanHarte naartoe wil. Hans: ‘Voor het VanHarte Centrum maak ik een draaiboek waarin beschreven staat hoe je zoiets aanpakt. Vrijwilligers in andere gemeenten kunnen hier hun voordeel mee doen.’ Hans kan het van harte aanraden. ‘Als je een beetje meer kleur in het leven van onze kwetsbare medeburgers wilt brengen, is dit een mooie manier. Ook voor jezelf, want je haalt er veel voldoening uit. Vrijwilligers die uit een lastige situatie komen, vinden hier een zinvolle besteding van hun tijd en een warme club mensen om mee om te gaan. Je maakt met elkaar dat beetje verschil.’

Samen krijg je meer voor elkaar
Hans en zijn team zijn altijd in voor samenwerking, bijvoorbeeld met andere vrijwilligersorganisaties, de sociale wijkteams, sportclubs, de voedselbank, (thuis)zorgorganisaties, UWV Werkbedrijf, VluchtelingenWerk, woningcorporaties en het bedrijfsleven. Samen bereik je meer dan alleen. En door samen activiteiten te organiseren, blijft Resto VanHarte bruisen. Een bruisende plek in de Bollenstreek, waar iedereen welkom is.

Bron website Resto VanHarte.

Wat is Resto VanHarte?
Resto VanHarte is een levendig dorpsrestaurant geheel gerund door een flink aantal vrijwilligers. Elke woensdag koken ze een heerlijke maaltijd. Tijdens deze avonden kan iedereen uit de omgeving elkaar ontmoeten en genieten van een betaalbaar en gezond 3-gangen diner voor maar 7 euro.

Hans Hoogeveen, voormalig manager M&O van Raamwerk, is een van die vrijwilligers: “Resto VanHarte vindt dat iedereen erbij hoort in de samenleving en wil de sociale samenhang in het dorp bevorderen. Bij Resto VanHarte is iedereen welkom.

Onze gasten en vrijwilligers hebben behoefte aan (meer) sociale contacten in het dorp. Door mensen met elkaar in verbinding te brengen door samen te koken en te eten hopen wij bruggen te slaan tussen culturen, generaties en maatschappelijke posities.”

Ook binnenkort een hapje eten bij Resto VanHarte in de Waterjuffers? Maak hiervoor gebruik van het reserveringssysteem. In verband met de inkoop en het aantal aanvragen is reserveren noodzakelijk. Dit kan tot 12.30 uur op de dag dat je wilt komen eten.

Foto's BON.