Datum: 12-05-2021 - 20:45
24
jul
'19
Na 21 jaar sluit het muziekboek van de Anti Stress Band (foto's 21 jaar ASBand)
Geschreven door Redactie Blik Op Noordwijkerhout

Na 21 jaar sluit het muziekboek van de Anti Stress Band (foto's 21 jaar ASBand)

Op zaterdag 27 oktober 2018 vierde de Anti Stress Band (ASBand) in Café van der Geest in de Zeestraat nog hun 20-jarig jubileum.  Maar vandaag kondigt de band op hun Facebook helaas het volgende aan: 
Na 21 fantastische jaren met vele muzikanten muziek te hebben gemaakt, sluit vandaag het muziekboek van de Anti Stress Band. Wij danken alle fans die ons gevolgd hebben alle jaren...

Wij bedanken ook alle uitbaters, verenigingen en sportclubs die het aan durfde met ons in zee te gaan. Onze grootste dank gaat uit naar Sound Support Nederland en Muziek Centrum Bollenstreek die alle jaren klaar stonden met raad en daad om ons optimaal weg te kunnen zetten op een evenement. De Anti Stress Band zegt : "Dank U wel en tot ziens"

21 jaar Anti Stress Band (ASBand).
De band is in 1998 ontstaan op een verjaardag thuis bij één van de raadsleden van Carnavalsvereniging De Keiebijters, hij stelde toen voor om samen eens muziek te gaan maken met andere leden van de Keiebijters. En van het één kwam het ander en werd met een aantal leden van de carnavalsvereniging de Anti Stress Band opgericht.

De bandleden bij de start van de ASBand waren Jacques Hendriks (zang), Kees van Zelst (gitaar), Koen van Zuylen (gitaar), Gerard van Grieken (basgitaar) en Arjan van den Burg (drums), drie maanden later kwamen daar nog eens drie blaasmuzikanten bij Cleem van Gool (trombone), Mariska van der Helm (trompet), Willem Weijers (sax).

De ASBand heeft door de jaren vele leuke momenten en hoogtepunten gehad zoals optredens bij Koningsdag, 5 Mei festival, Coverbandfestival in Noordwijkerhout, voorprogramma in de Schelft van het Goede Doel, Beach, strandfestival bij Van Rhoon, Huis ter Duin voor het KWF, kermis in Lisse, Vierkant in Lisse, kermis in Sassenheim bij de Bassets in de feesttent, maar ook vele top-optredens waar het eigenlijk begon bij Pieter in Café van der Geest .

De laatste bezetting van de Anti Stress Band bestond uit: toetsen Harry Verhoeve (toetsen, zang), Edwin Schalk (drums), Rinus van Drunen (basgitaar) en Kees van Zelst (slaggitaar). De blaassectie uit Willem Weyers (sax), Mariska van Elen (trompet) en Cleem van Gool (trombone) en de zangeressen Brigitte Klören en Carin Woppenkamp.
 
De redactie van BON heeft regelmatig met veel plezier verslag mogen doen van de optredens van de ASBand, namens alle fans, dank jullie wel muzikanten van de Anti Stress Band voor 21 jaar heerlijke muzikale avondjes.

Foto's PR: 20 jaar ASBand + voorbereiding jubileumoptreden.