Datum: 03-12-2021 - 05:24

   

24
jul
'19
Celstraf geëist tegen zakkenrolster in het centrum van Noordwijkerhout.
Geschreven door Redactie Blik Op Noordwijkerhout

30 maanden cel voor zakkenrolster in het centrum van Noordwijkerhout.

Na onderzoek door de recherche in de Bollenstreek werd vrijdag 16 november 2018 in Kerkrade een 26-jarige vrouw uit Hoensbroek aangehouden. Zij werd ervan verdacht in de Bollenstreek minimaal acht keer zakken te hebben gerold. Tussen augustus en november 2018 kwamen bij de politie in de Bollenstreek meerdere aangiften van zakkenrollerij binnen. In alle gevallen was het slachtoffer......

een oudere die in de lokale supermarkt in o.a. Noordwijkerhout aan het winkelen was. Na het zakkenrollen werd er met de gestolen pinpas geld opgenomen. Het vermoeden rees dat dezelfde vrouw verantwoordelijk was voor deze diefstallen. Nadat haar identiteit werd vastgesteld, werd zij op vrijdag 16 november 2018 op heterdaad in de kraag gevat door de politie in Kerkrade. 

Op 8 juli moest de vrouw voor de rechter verschijnen en het Openbaar Ministerie eiste in deze strafzaak een celstraf van 40 maanden tegen de 47-jarige vrouw waarvan tien voorwaardelijk. De rechter was het deze week eens met de eis en daardoor moet de vrouw 30 maanden de cel in. De € 11.000,- die ze buitmaakte moet ze aan de slachtoffers terugbetalen.

Het was een lange wachtlijst van berovingen/zakkenrollerij waar de vrouw voor terecht stond waaronder in Limburg, Sliedrecht en vaak ook in de Leidse regio waaronder Lisse en Noordwijkerhout. In Noordwijkerhout zou de vrouw een slachtoffer op 10 augustus in 2018 met zakkenrollerij van 320 euro hebben beroofd.

Tijdens de zitting ontkende de vrouw de meeste beschuldigingen, maar een moedervlek op haar kin waren ook te zien op camerabeelden bij een pinautomaat waar de vrouw met een gestolen pinpas geld pinde. Teven werden er bij de vrouw sieraden gevonden die van een slachtoffer waren. 

Bron: Leidsch Dagblad.