Datum: 26-01-2020 - 22:41
  
23
jul
'19
Geslaagde teamtraining en presentatie van Nederlands team WK-bowlen 50+ in Las Vegas.
Geschreven door Nederlands team WK-bowlen 50+

Geslaagde teamtraining en presentatie van Nederlands team WK-bowlen 50+ in Las Vegas. (foto's)

Gisteren, zondag 21 juli, vond de teampresentatie en teamtraining plaats van het Nederlands team dat deelneemt aan de WK voor senioren in de VS. De locatie was in het bowlingcentrum van Warmond waar dezelfde hoge kwaliteitsbanen liggen als in het South Point Bowling Plaza in Las Vegas. Met de geavanceerde oliemachine waren 3 verschillende oliepatronen aangebracht voor een gevarieerde en lastige training...


De nieuwe shirts en kleding werd uit de verpakking gehaald en geshowd aan het publiek. Met trots toonde men de nieuwe outfit die er zeker gelikt uitziet.

Van 2 t/m 10 september vindt het WK bowlen voor 50-plussers plaats in South Point Plaza te Las Vegas (VS). Naast teams uit 37 landen doet Nederland mee met een dames- en herenteam bestaande uit elk 4 spelers. Zo’n 250 atleten zullen om de medailles strijden in de singles, de dubbels, de teams, de All Events en de Masters finale.

De Nederlandse dames en heren zullen er alles aan doen om het hen zo moeilijk mogelijk te maken en voor eigen winkansen te gaan. Tijdens een kwalificatiereeks die vorig jaar mei begon streden zij met andere deelnemers voor de begeerde plekken. Dankzij de bowlingondernemers van Tiel, Nieuwegein, Tilburg en Deventer die hun banen ter beschikking stelden, werd in februari bekend wie zich geplaatst hadden.

Dames: Inge Hazeleger Barendrecht, Sonja Pannen Almere, Kirsten van der Kooij Krimpen a/d IJssel, Marja van Dijk Duiven, reserve: Marian Verhoef Liende. 

Heren: Jack Edelaar Noordwijkerhout, Ron van den Bogaard Amsterdam, Peter van den Oever Hellevoetsluis, Erwin Groen Goes, reserve: Jan Passie Blokzijl

Teammanager/coaches: Lia Fievet en Frans Wagemakers Maarssenbroek

De spelers hebben elk voor zich hard getraind en ook zoveel mogelijk in teamverband. De laatste gezamenlijke dames- en herenteamtraining vond plaats op zondag 21 juli bij Lucky’s Bowling te Warmond. De banen van Lucky’s Bowling zijn van precies hetzelfde type als die in South Point zodat de omstandigheden zoveel mogelijk nagebootst kunnen worden.

Het damesteam en enkele heren hebben het afgelopen half jaar, dankzij de goede medewerking van Lucky’s Bowling, op deze banen allerlei mogelijke 12 WK oliepatronen uitgeprobeerd. Ter plekke wordt pas bekend gemaakt welk oliepatroon het gaat worden. 

Dinsdag 27 augustus vertrekken zij naar Las Vegas en komen dinsdag 10 september weer op Schiphol aan.

Foto PR.