Datum: 22-01-2020 - 03:37
18
jul
'19
Bewoners Robijnstaete Noord en Zuid vieren met een gezellig tuinfeest de vernieuwde daktuin. (foto's)
Geschreven door Redactie Blik Op Noordwijkerhout

Bewoners Robijnstaete Noord en Zuid vieren met een gezellig tuinfeest de vernieuwde daktuin. (foto's)

Eigenlijk stond het tuinfeest al op vorige week woensdag gepland, maar de weersverwachtingen waren toen die dag niet zo best en daarom werd het uitgesteld tot de woensdag van een weekje later. Het bestuur van de bewonerscommissie van Robijnstaete Noord en Zuid nam daarmee een verstandig besluit, want op woensdagmiddag 17 juli was het prachtig weer voor een gezellig tuinfeest...

Het tuinfeest werd gegeven om het prachtige resultaat te vieren van het opknappen van de daktuin, die gelegen is boven de parkeergarage en tussen de twee appartementengebouwen Robijnstaete Noord en Zuid aan de Parallelweg in Noordwijkerhout.

Voorzitter Wim ten Berge van de bewonerscommissie van Robijnstaete Noord en Zuid opende de feestelijke middag en bedankte iedereen die had meegeholpen om het prachtige resultaat van de nieuwe daktuin te kunnen realiseren. Daarbij werd door de voorzitter de Woningstichting Sint Antonius van Padua in het bijzonder bedankt, die als eigenaar van het complex de financiële gelden voor de opknapbeurt beschikbaar stelden.

Vertegenwoordigers van Padua waren ook aanwezig bij de feestelijke opening van de daktuin en kwamen met een toepasselijk cadeautje voor de bewoners, de twee kleurrijke gieters zullen de bewoners helpen om waar nodig de plantjes water te kunnen geven. Er was een lekker hapje en drankje voor de bewoners en gasten, maar er was ook voor een muzikale inbreng gezorgd tijdens het tuinfeest.

Via medebewoner en lid van het betreffende koor Han Jacobs trad het Shantykoor De Zeekanters uit Noordwijk met een gezellig optreden op. En dat Noordwijkers na de fusie zelfs het Noordwijkerhoutse Volkslied uit hun hoofd moeten leren kennen werd op deze middag duidelijk.

Er zijn een flink aantal aanpassingen gedaan door o.a. nieuwe borders aan te leggen met daarin heel veel nieuw groen. De bewoners kunnen voortaan, waar hij ook vandaan komt, uit de wind zitten op de nieuwe tuinbanken, want met de nieuwe begroeide tuinhekken zitten zij altijd in het luwtje en dan is het met een klein beetje zon al goed toeven op de daktuin van de Robijnstaete.

De redactie van BON wenst alle bewoners veel plezier met hun vernieuwde en prachtige daktuin.

Foto's BON.