Datum: 09-12-2021 - 05:25

   

16
jul
'19
Natacha Hulsebosch uit Noordwijkerhout en 692 andere kunstenaars openen eigen tentoonstelling 'Lang Leve Rembrandt' in Rijksmuseum. (foto's)
Geschreven door Redactie Blik Op Noordwijkerhout

Natacha Hulsebosch en 692 andere kunstenaars openen eigen tentoonstelling 'Lang Leve Rembrandt' in Rijksmuseum. (foto's + uitzending Omroep West)

Begin dit jaar nodigde het Rijksmuseum kunstenaars over de hele wereld uit om hun interpretatie van Rembrandt in te sturen. 8395 kunstenaars schreven zich in en vrijdag 28 juni werd de selectie bekend gemaakt. Kunstenares Natacha Hulsebosch uit Noordwijkerhout stuurde haar eigen versie van...

'De Nachtwacht' in met de 'Schuttersgilde' en werd daarmee geselecteerd. Natacha: "als kunstenaar droom je er altijd van om op groot formaat te werken." Begin dit jaar kreeg ze de mogelijkheid op te exposeren in het Novotel Schiphol. Op dat moment werd ook bekend dat het Rijksmuseum een oproep deed voor een Rembrandt tentoonstelling.

Natacha besloot toen om haar versie van De Nachtwacht te maken en wel op het maximale formaat van de oproep van het Rijksmuseum. Zoals met al haar kunstwerken maakte zij haar werk digitaal. Op haar iPad maakte ze, figuur voor figuur, haar Nachtwacht.

Dat kostte ontelbaar veel uren, want ieder lijntje moest perfect. "Want op een formaat van 2 meter 20 bij 1 meter 80 zie je alles." Ze maakte er echt haar eigen versie van en maakte details af die Rembrandt in het verleden 'had laten zitten'. Ze maakte maar liefst gebruik van 8584 kleuren.

Ze moest een grote bus huren om haar kunstwerk naar het museum te brengen. Vrijdag 28 juni kreeg ze het fantastisch nieuws dat haar werk was uitgekozen en dat ze onderdeel is van de tentoonstelling die op 15 juli zou worden geopend. Een droom die uitkomt voor Natacha. 

Verslag opening 15 juli tentoonstelling 'Lang leve Rembrandt' in het Rijksmuseum.
Op de geboortedag, 15 juli, van Rembrandt openden 693 kunstenaars hun eigen tentoonstelling in het Rijksmuseum 'Lang Leve Rembrandt'. Van basisschoolleerling tot gevestigd kunstenaar en van controller tot meubelmaker, honderden kunstenaars brengen in deze zomertentoonstelling van het Rijksmuseum een eerbetoon aan de grote meester.

Te zien zijn onder andere 96 versies van De Nachtwacht, 253 kinderkunstwerken en 132 kopieën van Rembrandts zelfportretten, waaronder de eigen versie van Natacha van de Nachtwacht de 'Schuttersgilde'.

Om half 11 was de opening van de tentoonstelling met een praatje van juryvoorzitter Pieter Roelofs. "Nog nooit hebben zoveel levende kunstenaars in het museum hun werk teruggezien", gaf Pieter Roelofs aan. De makers van de in kunstwerken - tussen de 4 en in de 90 jaar oud - lieten zich in hun werk inspireren door de beroemde zeventiende-eeuwse meester. Roelofs: "Misschien hangt hier wel een nieuwe Rembrandt."

Bennie Jolink (van de band Normaal) die ook nu een tekening in het Rijks heeft hangen zong een openings-verjaardagslied. De kunstenaars werden verdeeld over drie groepen, die op een eigen tijd naar binnen konden. Omdat het anders veel te druk werd. Maar omdat Omroep West over o.a. Natacha een reportage kwam maken, konden Natacha en haar man Jeroen als eerste naar binnen.

"Het is een spectaculaire tentoonstelling, je krijgt meteen een wow-gevoel, zoveel moois hangt er." vertelden Natacha en Jeroen aan de redactie van BON. Natacha liep natuurlijk meteen door met de cameraman, om haar werk te zoeken. In het speciaal uitgegeven krantje stond dat het kunstwerk van Natacha met expositienummer 531 in de zaal van de Nachtwachten hing.

"Je ziet het werk direct bij binnenkomst, het hangt lekker groot linksboven. Het is een natuurlijk een enorme eer om in het Rijksmuseum te hangen. We moeten zeker nog een keertje in alle rust de andere werken gaan bekijken, te veel indrukken voor één dag ?" aldus een trotse Natacha en Jeroen.

De expositie duurt nog tot 15 september 2019, klik hier voor meer informatie van het Rijksmuseum.

Kunstenares Natacha Hulsebosch:
In 2013 werd het door Natacha ontworpen portret van Koningin Beatrix opgenomen in de expositie ’75 jaar Beatrix’ en getoond in Paleis Het Loo en Paleis Soestdijk. Het werk is daarna aangekocht door Jan des Bouvrie en opgenomen in zijn collectie.

Sinds 2001 heeft Natacha haar een eigen onderneming 'PIXIT Ontwerpstudio'. Voor zeer verschillende opdrachtgevers ontwerpt ze huisstijlen, offline en online communicatiemiddelen en verzorgt ze bedrijfs-, product- en portretfotografie.

Foto's PR + een uitzending van Omroep West.