11
jul
'19
De Zonnebloem en de strandrups een geweldige combinatie in Noordwijkerhout.
Geschreven door Zonnebloem afdeling Noordwijkerhout

Zonnige boottocht voor gasten van Zonnebloem Noordwijkerhout. (foto's)

Op een zonovergoten zaterdag kwam een stoet auto’s aan bij de kade in Warmond. In de auto’s zaten de gasten van de Zonnebloem, klaar voor een boottocht. De kapitein heette iedereen welkom aan boord van de nieuwe boot. De mooie panoramische ramen gaven een geweldig uitzicht op ons Hollandse landschap. Onder het genot van een kopje koffie met gebak voeren we langs de Kaag...

waar Zeeverkenners enthousiast naar ons zwaaiden. De tocht bracht ons verder door de Ringvaart waar de kapitein onder andere vertelde over de vele kerken in Oude Wetering. We keken onze ogen uit, daar was de langste braderie die we ooit hadden gezien. Daarbij was het genieten van een drankje met bitterballen.

Verder ging het naar de Braassemermeer en andere mooie wateren. Vergezichten werden afgewisseld met leuke dorpjes en mooie huizen. Iedereen genoot van de overvloed aan prachtig bloeiende Hortensia’s. Op de boot bleef niet iedereen stil zitten. Er werd van plaats gewisseld en er werd gelopen door de ruime boot waar oude bekenden elkaar konden spreken.

Na een heerlijke lunch bracht de tocht ons door Leiden en Leiderdorp door smalle kanalen, ideaal om tuintjes te bewonderen. Daarna ging het terug naar Warmond langs een feestelijk versierde molen. Via het Joppe kwamen we weer terug naar de kade waar we allemaal weer veilig aan wal kwamen.

Deze tocht werd mogelijk gemaakt door de sponsoring van een regionale bank en door de inzet van de vrijwilligers. Waarvoor dank!

Foto's PR.