Datum: 10-07-2020 - 05:30
09
jul
'19
Jaarafsluiting kinderkoor St.Victor met afscheid dirigente en pianiste in Noordwijkerhout. (foto's)
Geschreven door Parochie St. Victorkerk

Jaarafsluiting kinderkoor St.Victor met afscheid dirigente en pianiste. (foto´s)

Afgelopen zaterdagavond was er een mooie themaviering met vele mooie momenten. Zo waren de vormelingen van zowel de Jozef- als de Victorkerk uitgenodigd voor hun terugkomviering. Was er voor de kinderen van het kinderkoor gezellig pizza eten voorafgaand aan de viering. Na afloop van de viering was er in het Victorhuis een gezellig spel neergezet voor alle kinderen...

Maar ook was er het afscheid van pianiste Margot Troost-Hofacker en dirigente Tanja Klint. Het thema, “ik heb iets voor je” werd door de kinderen uitgebeeld en zelf uitgevoerd door middel van een wensbriefje te geven aan een onbekend persoon in de kerk. En wacht ook de reactie af was de opdracht van Diaken Prins. Zo kregen de parochianen al het goeds toegewenst, zoals Vrede, goede gezondheid, geluk en vele andere kreten.

In september hadden Margot en Tanja al aangegeven dat dit “school” jaar hun laatste jaar zal worden bij het kinderkoor. Sinds 2013 is Margot al actief als pianiste en sinds 2010 dirigeert Tanja het kinderkoor. Maar naast de vieringen en repetities waren zij ook betrokken bij het maken van de vieringen. Deze vieringen (Ted&Tanja) werden dan veelal besproken binnen het pastoraal team, want deze waren vaak net iets anders en vaak “out of the box” en aansprekend voor de kinderen.

Na afloop van de viering zijn beide dames dan ook in het zonnetje gezet. Diaken Bertijn Prins sprak de dames met mooie woorden toe in een bedankwoord. Zij ontvingen een mooi boeket bloemen en een fles lekkere Victorwijn. De kinderen van het koor hadden voor Margot en Tanja knutselwerkjes gemaakt als aandenken. Daarnaast had de werkgroep voor Tanja een compilatie van foto´s in een lijst gemaakt, waar zij met veel genoegen de mooie momenten op terug kan kijken.

Na afloop van de viering was er tijdens de koffie nog even tijd om Tanja en Margot persoonlijk te bedanken. Dit terwijl de kinderen door de werkgroep en ouders werden ontvangen in het Victorhuis, waar zij “levend” ganzenbord spel hebben gedaan. Met diverse spellen, opdrachten, raadsels en zorgen om maar niet in de gevangenis of de put terecht te komen.

Zij stonden op zomerski’s, klompen ski’s, vouwde vliegtuigjes, beschuitfluiten, rijgden snoep aan chips tot een ketting, schoten met een kruisboog, ook de bibberspiraal stond op een nummer en nog veeeel meer. Met chips en limonade is de avond helemaal compleet gemaakt. Om 21.30 werden zij opgehaald door hun ouder(s) waarmee dit mooie gezellige en muzikale jaar werd afgesloten.

Voor komende jaar is het kinderkoor nu nog wel opzoek naar een nieuwe dirigent(e) en pianist(e). Want ons kinderkoor is te leuk om te laten stoppen. Dus meld je aan...... Lijkt je dit leuk, neem dan contact met ons op via de Victorkerk of met de werkgroep, Ted Bader, 0615006341 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Foto´s PR