Datum: 08-03-2021 - 18:07

08
jul
'19
Centrum Noordwijkerhout ontvangt 3e Keurmerk Veilig Ondernemen KVO-ster. (foto's)
Geschreven door Redactie Blik Op Noordwijkerhout

Centrum Noordwijkerhout ontvangt 3e Keurmerk Veilig Ondernemen KVO-ster. (foto's)

Wethouder Roberto ter Hark en Monique Verdegaal (voorzitter van de NOV) hebben op maandagmiddag 8 juli het certificaat Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO) voor het winkelgebied van Noordwijkerhout in ontvangst mogen nemen. Zij ontvingen het certificaat van Mark van Zanten van het Centrum voor Criminaliteit en Veiligheid (CCV) in het gemeentekantoor aan de Herenweg....

Vervolgens ging het gezelschap naar de Witte Kerk alwaar wethouder Roberto ter Hark en Monique Verdegaal (voorzitter van de NOV) de tegel met de alweer 3e ster van het KVO in het plaveisel van de Steeg onthulden.

Samenwerkingsconvenant
In maart 2014 ondertekenden de gemeente Noordwijkerhout, de Noordwijkerhoutse Ondernemersvereniging (NOV), de brandweer en de politie een samenwerkingsconvenant Keurmerk Veilig Ondernemen. Het Keurmerk Veilig Ondernemen helpt door de betrokken partijen gezamenlijk afspraken te laten maken om criminaliteit, overlast en onderhoud aan te pakken. Het keurmerk geeft een signaal af aan het winkelend publiek, maar ook aan mensen met minder goede bedoelingen. Schoon, heel en veilig staan daarbij centraal.

Werkgroep
Alle partijen gingen samenwerken in een werkgroep om het winkelgebied van Noordwijkerhout veilig te maken. De werkgroep brengt veiligheidsproblemen in kaart, zoekt oplossingen en neemt maatregelen. Tweemaal per jaar houdt de werkgroep een schouw in het winkelgebied van Noordwijkerhout. Enkele voorbeelden van genomen maatregelen: het laten repareren van verlichting, brandkranencontrole, een app voor winkeliers om elkaar te waarschuwen bij diefstal, het bevorderen van het doen van aangifte en het aanpakken van onveilige situaties en overlast.

3 KVO-sterren
De gemeente Noordwijkerhout ontving in 2014 haar 1e KVO-ster en in 2016 haar 2e. Aangezien de (nu) gemeente Noordwijk, ondernemers, brandweer en politie nog steeds goed samenwerkten om gezamenlijk overlast, criminaliteit en onderhoud aan te pakken in het winkelgebied van Noordwijkerhout, ontving maandagmiddag 8 juli de gemeente een 3e KOV-ster en een certificaat.