Datum: 28-09-2023 - 00:41
07
jul
'19

Ook de Witte Kerk mag niet ontbreken in 'Chateau Meiland'. (foto's)

Ruim twaalf jaar geleden ging de markante Martien Meiland het buitenlandse avontuur, geheel op eigen wijze, al eens aan met zijn vrouw Erica en hun twee dochters. Heel Nederland kon op TV zien hoe ze een prachtig kasteel in Midden-Frankrijk om wisten te toveren tot een chambres d’hôtes. Het werd een succes, maar na twee jaar eindigde het avontuur toen Erica de heimwee niet meer kon verdragen...

Het bloed kruipt echter waar het niet gaan kan en dit jaar probeerde de familie Meiland het opnieuw. U heeft in de afgelopen zeven afleveringen kunnen zien hoe zij wederom hun huis en haard achter hebben gelaten voor een nieuw Frans avontuur op een manier zoals alleen ‘de Meilandjes’ dat kunnen.

Het succes van Chateau Meiland/Marillaux, wat wordt uitgezonden bij SBS6, is een ongekend succes voor 'de Meilandjes'. De laatste aflevering op maandag 1 juli trok maar liefst 869.000 kijkers. Het succes van de reality-serie heeft SBS6 al eerder doen besluiten om er een tweede seizoen aan vast te gaan plakken. Wanneer deze, ondanks dat de eerste serie nog loopt, uitgezonden gaat worden is nog niet duidelijk. 

Aanstaande maandag wordt de aflevering met de opening van Chateau Marillaux uitgezonden, waarin een aantal Noordwijkerhoutse gasten te zien zullen zijn. Dit zou in eerste instantie ook de laatste aflevering zijn van het eerste seizoen, maar door het succes en dat men nog meer opnamemateriaal op de plank heeft liggen wordt er nog een extra uitzending(en) aangeplakt.

We weten natuurlijk dat Martien een Noordwijkerhouter is van de Koninginneweg en natuurlijk mag een afbeelding van het beroemdste gebouw van Noordwijkerhout en omstreken in Chateau Marillaux in Frankrijk dan niet ontbreken en daarom hangt onze eigen Witte Kerk als kunstwerk te pronken in het chateau van 'de Meilandjes'....

Het kunstwerk is afkomstig van de Kerstveiling van VVSB en gemaakt en geschonken aan de veiling door Leontine van der Klugt en door vrienden weer geschonken aan ´de Meilandjes´.

Klik hier als u een uitzending gemist heeft of de leukste clips uit de reality-serie wilt bekijken. Klik hier voor het eerste nieuwsitem van de verhuizing op BON. Klik hier voor het nieuwsitem op BON: Martien en Erica bij het tv-programma van Jeroen Pauw.

Foto´s PR.