Datum: 15-08-2020 - 19:25
03
jul
'19
Oranjevereniging laat dames nieuwe tonnen testen in Noordwijkerhout. (foto's)
Geschreven door Redactie Blik Op Noordwijkerhout

Oranjevereniging laat dames nieuwe tonnen testen. (foto's)

De Oranjevereniging Noordwijkerhout hoorde de dames bij het tonknuppelen de laatste jaren regelmatig klagen dat het te snel was afgelopen. Na grondig onderzoek hebben we vast kunnen stellen dat de dames beter zijn dan de heren...... sorry mannen! Ze gooien simpelweg minder vaak mis. Een roep om iets nieuws en afgelopen zondag was het zo ver. De tonknuppel-commissie...

van de Oranjevereniging had nieuwe tonnen gemaakt om te testen. Zouden die de knuppelregen van de dames langer doorstaan? De weersomstandigheden waren perfect en na een stevige warming-up gooide een groep uitgenodigde test-dames er gretig op los. De splinters sprongen van de tonnen af. Totdat al snel de eerste ton zich gewonnen gaf. Het was het oude type ton.

Het zag er goed uit voor de nieuwe tonnen. De dames gingen voortvarend door met gooien. Tussendoor werd er volgens goed gebruik nog even een versnapering genuttigd en al snel daarna vlogen de knuppels weer vol tegen de tonnen aan, totdat... totdat het balletje en katje uit ton nummer 2 en 3 werden gegooid.

Wat zou er vervolgens uit de evaluatie naar voren komen??? Alle voors en tegens werden naast elkaar gezet en na 10 minuten waren ze eruit. Beste knuppeldames van Noordwijkerhout laat u verrassen op 4 september 2019! 

PS. Mevrouw Brama uw gebreide katjes vallen in de smaak, dus ga rustig door met breien. Mochten de lezers nog wol hebben thuis, dan houden we ons aanbevolen.

Foto's PR.