Datum: 04-06-2020 - 18:24
30
jun
'19
A Break 4 Kids pakt 135 welkomstasjes in voor kinderen in tehuizen in Noordwijkerhout.
Geschreven door Stichting A Break 4 Kids

A Break 4 Kids pakt 135 welkomstasjes in voor kinderen in tehuizen. (foto's)

'A Break 4 Kids' heeft opnieuw weer 135 welkomstasjes ingepakt. Dit zijn tasjes die de kinderen krijgen als zij nieuw in een opvanghuis komen wonen. Deze Noordwijkerhoutse stichting organiseert daarnaast ook nog leuke daguitstapjes in de schoolvakanties, zodat deze kinderen (12-18 jaar) ook iets hebben om naar uit te zien tijdens hun vakanties. Afgelopen zaterdag 29 juni...

was het weer zover dat de welkomstasjes, door dit keer zes vrijwilligers, gemaakt konden worden in de ruimte van de Voedselbank in de Maasgaarde. Daar is 'A Break 4 Kids' heel erg blij mee. Er worden twee keer per jaar zogenaamde welkomstasjes gemaakt.

Een hart onder de riem steken bij kinderen die uit eigen huis worden getrokken omdat het thuis niet meer gaat. Het kan gaan om mishandeling, misbruik, verwaarlozing of door een vechtscheiding. En dan sta je dan als kind/tiener die al zo vaak langs de kant staat.

Een jong kind kan nog wel eens in een pleeggezin/gastgezin terecht, maar vanaf 12 jaar is het een probleem. Het lukt een grote grote groep kinderen niet om in een warm en liefdevol nest te kunnen worden opgenomen, zodat zij dus in opvanghuizen terecht komen. 

Het is fijn om te horen van de begeleiders dat de kinderen vaak een glimlach op hun snoet krijgen als ze een vrolijk tasje met benodigdheden zoals handdoeken, shampoo, douchegel, geurtje en nog veel meer zien staan op hun bed in hun lege nieuwe kamer.

Een echte pleister op hun wond, meer kunnen we niet doen voor hen. Bovendien is het leuk dat de vrijwilligers (net als de kinderen) uit alle hoekdelen van Nederland komen. Er komen vrijwilligers (bij verschillende activiteiten zijn er 20 beschikbaar) uit Noordwijkerhout, Hillegom, Den Haag, Zoetermeer meehelpen. 

'A Break 4 Kids' is ook alweer druk doende om verschillende zomeruitstapjes te organiseren. Maar natuurlijk… gaan ze onverminderd door met het sparen van verzorgingsproducten en handdoeken, want ook met de Kerst krijgen alle kids een goed gevulde tas met allerlei verzorgingsproducten en leuke gadgets!! 

Wilt u meehelpen? Kijkt u op de website www.abreak4kids.nl voor meer informatie of anders via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. U kunt ook bellen op 0252-341164.