Datum: 18-11-2019 - 10:30
29
jun
'19
Kunstwerk Natacha Hulsebosch uit Noordwijkerhout geselecteerd voor Rijksmuseum-tentoonstelling 'Lang Leve Rembrandt'.
Geschreven door Redactie Blik Op Noordwijkerhout

Kunstwerk Natacha Hulsebosch geselecteerd voor Rijksmuseum-tentoonstelling 'Lang Leve Rembrandt'.

Begin dit jaar nodigde het Rijksmuseum kunstenaars over de hele wereld uit om hun interpretatie van Rembrandt in te sturen. 8395 kunstenaars schreven zich in en vrijdag 28 juni werd de selectie bekend gemaakt. De kunstenares Natacha Hulsebosch uit Noordwijkerhout stuurde haar eigen versie van 'De Nachtwacht' in met de 'Schuttersgilde' en is daarmee nu geselecteerd...

Natacha: "als kunstenaar droom je er altijd van om op groot formaat te werken." Begin dit jaar kreeg ze de mogelijkheid op te exposeren in het Novotel Schiphol. Op dat moment werd ook bekend dat het Rijksmuseum een oproep deed voor een Rembrandt tentoonstelling.

Natacha besloot toen om haar versie van De Nachtwacht te maken en wel op het maximale formaat van de oproep van het Rijksmuseum. Zoals met al haar kunstwerken maakte zij haar werk digitaal. Op haar iPad maakte ze, figuur voor figuur, haar Nachtwacht.

Dat kostte ontelbaar veel uren, want ieder lijntje moest perfect. "Want op een formaat van 2 meter 20 bij 1 meter 80 zie je alles." Ze maakte er echt haar eigen versie van en maakte details af die Rembrandt in het verleden 'had laten zitten'. Ze maakte maar liefst gebruik van 8584 kleuren.

Ze moest een grote bus huren om haar kunstwerk naar het museum te brengen. Vrijdag 28 juni kreeg ze het fantastisch nieuws dat haar werk was uitgekozen en dat ze onderdeel is van de tentoonstelling die op 15 juli wordt geopend. Een droom die uitkomt voor Natacha.

Klik hier voor meer informatie van het Rijksmuseum.

Kunstenares Natacha Hulsebosch:
In 2013 werd het door Natacha ontworpen portret van Koningin Beatrix opgenomen in de expositie ’75 jaar Beatrix’ en getoond in Paleis Het Loo en Paleis Soestdijk. Het werk is daarna aangekocht door Jan des Bouvrie en opgenomen in zijn collectie.

Sinds 2001 heeft Natacha haar een eigen onderneming 'PIXIT Ontwerpstudio'. Voor zeer verschillende opdrachtgevers ontwerpt ze huisstijlen, offline en online communicatiemiddelen en verzorgt ze bedrijfs-, product- en portretfotografie.

Foto's PR. (foto onder: het kunstwerk van Natacha wordt het Rijksmuseum ingedragen)