Datum: 05-07-2020 - 22:02
29
jun
'19
Stichting Vrienden van de Witte Kerk: ‘Zelfgemaakt, met een steekje los’ op 28 en 29 juni in Noordwijkerhout.
Geschreven door Stichting Vrienden van de Witte Kerk

Mode-evenement ‘Zelfgemaakt, met een steekje los’ in de Witte Kerk. (update foto's dag 1 en 2)

Iedereen heeft vast wel eens gemerkt dat de Vrienden een steekje los hebben. Ze treden graag buiten de gebaande paden en zijn dol op creatieve geesten en verhalen. In het mode-evenement: ‘Zelfgemaakt, met een steekje los’ worden al deze eigenschappen gecombineerd. Op vrijdagavond 28 juni heeft de Noordwijkse modeontwerpster Judith van Vliet dit festijn geopend...

en daarmee ook van start laten gaan in de Witte Kerk. Judith vertelde over haar opleiding, haar drijfveren, haar visie en haar inspiratie en liet aan de vele bezoekers met beelden en meegebrachte voorbeelden zien wat zij in haar mars heeft.

Op zaterdag 29 juni is de Witte Kerk van 10.30 uur tot 16.00 uur geopend en laten Noordwijkerhouters zien hoe creatief ze zijn. Er zijn bijzondere creaties te bewonderen, er is een tentoonstelling van zelfgemaakte doopjurken en andere zelfgemaakte kleding met een verhaal. Bovendien kan iedereen ook zelf aan de slag bij workshops (o.a. van ‘Stoffig Stel’) en aan de ‘activiteitentafel’.

Nog nooit achter een naaimachine gezeten? Dat kan daar. Graaien in lapjes, kantjes, knoopjes: het mag, en dan mag er ook nog wat leuks van gemaakt worden. Ook de enige echte Noordwijkerhoutse vlaggenlijn wordt op zaterdag aan elkaar bevestigd en zal rond de kerk te bewonderen zijn. De organisatie is in handen van de Stichting Vrienden van de Witte Kerk.

Foto's opening BON.