Datum: 08-08-2020 - 10:55
28
jun
'19
Zeer geslaagd 'Nico Duivenvoorden toernooi' van Biljartvereniging Puyckendam in Noordwijkerhout.
Geschreven door Biljartvereniging Puyckendam

Zeer geslaagd 'Nico Duivenvoorden toernooi' van Biljartvereniging Puyckendam.

Op donderdag 20 juni en donderdag 27 juni werd er door 21 biljarters van de Biljartvereniging Puyckendam gestreden om de felbegeerde titel. Het 'Nico Duivenvoorden toernooi' is het officieuze kampioenschap van de club. De eerste dag werd begonnen om 10 uur met 7 poultjes van 3 spelers, waarbij elke speler dus 2 wedstrijden speelde in het Libre (vrij) spel. Hieruit kwamen de 7 winnaars...

naar voren en nog de allerbeste 2e speler, dus in totaal 8 spelers voor de volgende week. Er werd de spelers een lekkere lunch voorgeschoteld met soep en broodjes. De soep was heerlijk en was gemaakt door Marian Broekhof, de vrouw van Leo. Er werden echt mooie patronen op tafel gelegd en iedereen deed zijn uiterste best, doch er kan er maar een winnen in een partij.

De volgende spelers gingen naar de volgende ronde: Joop Broekhof, Leo Broekhof, Piet Broekhof, Hans van Mullekom, Leo de Groot, Dick Kortekaas, Leo Koelewijn en Gerard van der Voort. Deze werd dus op donderdag 27 juni gespeeld.

De volgende loting kwam er uit: Leo Broekhof tegen Leo Koelewijn en Leo Broekhof won deze pot. Dick Kortekaas won van Leo de Groot en Hans van Mullekom wist niet te winnen van Gerard van der Voort, die magistraal speelde. Als laatste wist Joop Broekhof zijn partij te winnen van Piet Broekhof.

Dan de halve finales: Dick Kortekaas was in vorm en versloeg Leo Broekhof en de andere partij tussen Gerard van der Voort en Joop Broekhof viel ruim uit in het voordeel van Gerard. Daarna volgde eerst de strijd om de 3e en 4e plaats, daar moest Joop Broekhof het opnemen tegen Leo Broekhof, die een zeer goed toernooi speelde. Leo werd dus 3e en Joop 4e.

Toen de grote finale tussen Dick Kortekaas en Gerard van der Voort. Dick moest 19 caramboles maken en Gerard maar liefst 102. Gerard speelde dat het een lieve lust was en maakte zelfs een serie van 58 caramboles en gaf Dick geen schijn van kans. Dus Gerard een zeer goede winnaar en Dick een goede prestatie door als 2e te eindigen van het 'Nico Duivenvoorden toernooi'.

Na afloop werden de vleesbonnen uitgereikt en was er voor iedereen nog heerlijke haring. De organisatoren, Hans van Mullekom en Arie van den Burg (bestuur) kunnen terugkijken op een zeer succesvol toernooi dat al voor de 22e keer werd gespeeld.

Foto PR.