Datum: 25-10-2021 - 06:32
25
jun
'19
Koningin Máxima opent nieuwe manege No Limits Noordwijk(erhout) op de Schulpweg. (foto's)
Geschreven door Redactie Blik Op Noordwijkerhout

Koningin Máxima opent nieuwe manege No Limits Noordwijk(erhout) op de Schulpweg. (update foto's aankomst + opening + rondleiding)

Het is niet iets wat in ons dorp erg veel voorkomt, maar Noordwijkerhout mocht zich vandaag verheugen op zeer hoog 'Koninklijk' bezoek. Koningin Máxima heeft op dinsdagochtend 25 juni de nieuwe manege van Stichting No Limits Noordwijk op de Schulpweg (voormalig Manege Smit) op de grens Noordwijkerhout/Noordwijk geopend. Bij aankomst werd de Koningin verwelkomd...

door gastvrouw, mevrouw Caroline Dekker, oprichter en eigenaar van Stichting No Limits Stables Noordwijk, drs. Jaap Smit, Commissaris van de Koning in de provincie Zuid-Holland (eerste auto op de foto) en waarnemend burgemeester Jon Hermans-Vloedbeld van de gemeente Noordwijk. Met het onthullen van een naambord verrichtte Koningin Maxima de opening.

Vervolgens kregen de Koningin en de andere gasten een rondleiding door de nieuwe manege en was er een uitleg over de Interactieve dressuursimulator, binnenbak, zadelkamer, binnen- en buitenstallen en de buitenbak. Ook sprak de Koningin met een selecte groep vrijwilligers, ruiters (met een beperking) en mensen van de dagbesteding over hun ervaringen.

De kleinschalige manege No Limits geeft therapeutische paardrijlessen. De ruiters zijn kinderen en volwassenen met onder andere angst, autisme, ADHD of het Syndroom van Down. Reguliere ruiters kunnen ook les volgen, hen wordt gevraagd zich daarnaast in te zetten voor de andere ruiters.

De manege werkt met speciaal opgeleide instructeurs en beschikt over een robotpaard, een interactieve dressuursimulator die beginnende of angstige ruiters kan helpen de ritmische beweging aan te leren. No Limits Noordwijk is eveneens een dagbestedingslocatie voor mensen met een zorgindicatie. De manege is een ANBI stichting, een Algemeen Nut Beogende Instelling. 

Foto's Blik Op Noordwijk en Noordwijkerhout.