Datum: 04-12-2021 - 11:26

   

16
jun
'19
Missie VVSB Zaterdag 1 en 2 voor 50% geslaagd. (foto's+filmpje)
Geschreven door Aart de Jong

Missie VVSB Zaterdag 1 en 2 voor 50% geslaagd. (foto's+filmpje)

Afgelopen zaterdag konden zowel VVSB Zaterdag 1 en VVSB Zaterdag 2 promoveren. Helaas is deze missie niet helemaal geslaagd. Zaterdag 2 speelde in Boskoop de finalewedstrijd tegen Oudewater 2 en de mannen van trainer Andy Otte weten in de tweede verlenging de overwinning naar zich toe te trekken. Zij promoveren in hun 1e jaar naar de reserve 2e klasse...

Het is Berhang Sartib die vanuit een onoverzichtelijke situatie de bal voor 2 – 1 binnenschiet. Proficiat mannen! (zie filmpje)

Voor een in groten getale opgekomen publiek etaleert VVSB zat. 1 niet datgene wat zij in de voorgaande vijf wedstrijden liet zien. De ploeg van Rob Jonkman had een complete offday. Zij gingen met 5 – 1 onderuit tegen het meer ‘geslepen’ Leidse Docos! Koen Damen scoort in de 82e minuut het enige doelpunt voor VVSB. Toch kan ook Zat. 1 (hun debuutjaar in de 3e Klasse) terugkijken op een geslaagd seizoen. Eindigend op een 4e plaats én in de finale staan van de nacompetitie beloofd veel voor het komende seizoen?

Het publiek, met heel veel mensen uit Noordwijkerhout, was in groten getale afgekomen op de finalewedstrijd van VVSB zat. 1 tegen 2e Klasser Docos. Dit beloofde toch een zeer aantrekkelijke pot te worden? Het loopt uit op een deceptie voor de Jonkman-brigade. Geen moment konden de mannen aanspraak maken op een positief resultaat. Uiterst slordig in de passing als ook de tweede of derde bal laten aan de Leidse tegenstander.

Met name in de omschakeling - na weer eens slordig inspelen op een medespelers – was Docos levensgevaarlijk. Met name via de linkerkant van VVSB. Dit resulteert dan ook in de 22e minuut in een doelpunt. Over rechts wordt een speler de diepte ingestuurd en zijn voorzet wordt door Chris van Empel binnengekopt. Ook de 2 en 3 – 0 kwamen op het conto van deze sterke aanvaller. In de 82e minuut brengt Koen Damen de stand op 3 – 1.

Gaat het dan toch weer gebeuren met 10 man? In de 72e minuut wordt Jaap Aartman - na een overtreding op een doorgebroken speler - van het veld gestuurd! IJdele hoop! Na 90 minuut staat de 5 – 1 op het scorebord. De teleurstelling is groot en de mannen hebben een uurtje nodig om deze domper te verwerken. Daarna met de complete selectie richting de fraaie kas van sponsor Piet Broekhof. Daar wordt het glas geheven op de promotie van zaterdag 2 en het goede seizoen van de debutant in de Derde Klasse VVSB zat. 1.

Dank gaat uit naar VVSB Promotion Businessclub die deze slotbijeenkomst mogelijk heeft gemaakt. Uiteraard naar Piet en Mary Broekhof voor het beschikbaar stellen van deze fraaie accommodatie. Daarnaast worden bloemen uitgereikt aan Geek en Marty den Elzen, als ook Siem van Wetten. Helaas waren Martien en Corry v/d Burg niet aanwezig. Mensen die iedere week zorg dragen voor het wassen en klaarzetten van de voetbalkleding van de zaterdag-selectie.

Een fijne vakantie allemaal, 

Aart de Jong
Teammanager Zaterdag-selectie

Foto's BON: wedstrijd Zaterdag 1. Filmpje PR: viering overwinning Zaterdag 2.