10
jun
'19
‘Kers op de taart’ voor VVSB Zaterdag 1 en 2 ?
Geschreven door Aart de Jong

‘Kers op de taart’ voor VVSB Zaterdag 1 en 2 ?

Sportcommentator Theo Reitsma sprak ooit de legendarische woorden “dit is een goed stel hoor”! Deze woorden wil ik heel graag transponeren op al die Noordwijkerhoutse voetballers die deel uitmaken van de zaterdagselectie. Zowel VVSB Zaterdag 1 als VVSB Zaterdag 2 dringen door tot de finale van de nacompetitie en dus nog één stap verwijderd van promotie. VVSB zat. 1 heeft na KMD uit Wateringen...

weer een Westlandse ploeg aan de zegekar gebonden. Lyra wordt in eigen huis en voor een groot publiek met 2 – 1 verslagen. VVSB 2 wint overtuigend van ARC 3. Fraaie toetjes wachten de mannen van 1 en 2. Plaatsen de mannen van Rob Jonkman en Andy Otte volgende week de spreekwoordelijke ‘kers op de taart?’. 

Het is puzzelen geweest voor Rob Jonkman. Twee schorsingen en een geblesseerde keeper Peter v/d Berg. Ditmaal met alleen een krentenbol in de hand luisteren de mannen naar de opstelling en waar de mogelijkheden liggen om Lyra te kloppen. Eindigend met wat krachttermen vertrekken de FHS-busjes richting de Lier. Een prachtige accommodatie van een vereniging met 1100 leden. De opkomst is indrukwekkend met veel publiek en heel veel (rood) rook.

VVSB weet wat het moet doen. Volle druk naar voren en dat levert in de eerste twintig minuten al de nodige mogelijkheden. Fadil Sukurica prik eenmaal de bal net over de dwarsligger en eenmaal net naast. Ook Ramon Hoek mist ternauwernood de goal. Lyra weet maar moeilijk onder de druk uit te komen. In de 35e minuut hun 1e echte mogelijkheid over de rechterkant. De daaruit volgende voorzet verdwijnt ook over de dwarsligger.

In de 41e min. Een snel uitgevoerde counter van VVSB. Drie tegen twee moet toch iets opleveren? Uiteindelijk krijgt Ricky Koeckhoven een uitgelezen mogelijkheid, maar krijgt hem slecht op zijn pantoffel. In de 43e minuut zou het zomaar kunnen, dat VVSB op achterstand gezet had kunnen. Hun beste man staat oog in oog met goalie Tim Warmerdam en Tim pareert fantastisch. Met 0 – 0 richting thee en limonade.

In de 52e minuut is het Koen Damen die een bal van doellijn verwerkt, na weer een actie en inzet van hun spits. In de 65e minuut wordt de wedstrijd opengebroken. Jelle Homan op links verstuurt een voorzet die door Koen Damen verlengd wordt en is het onze hardwerkende spits Stefan Immerzeel die binnen werkt. De 2 – 0 mogelijkheid is er in de 80e minuut voor Stefan. Tussen drie man draait hij fantastisch weg en staat oog in oog met de keeper. Stefan schiet naast.

Een oude wet? Wanneer je zelf niet scoort? Dat doet Lyra in de 86e minuut. Door het hart van de verdediging wordt een één-tweetje opgezet. Via een polletje stuitert de bal over de handen van Tim. Het zal toch niet? Drie minuten later valt de 1 – 2! De keeper kan een schot niet goed verwerken. Grabbelend gaat hij nog naar de bal en daar is? ……….Juist, Koentje Damen die de bal oppikt en tussen twee verdedigers door binnenschiet. Een bal de doellijn halen, één assist en scoren?

Zonder ook maar iemand tekort te doen is hij voor mij (voor velen hoor) de man van de wedstrijd! Lyra zet nog even aan, maar vijf minuten later fluit de goede leidsman af en vloeit het bier rijkelijk! We hebben genoten van de tomeloze inzet! Jullie hebben inderdaad het beste voor het laatst bewaart, aldus verslaggever Leo van VIDB! Chapeau mannen! Genoten van jullie onverzettelijkheid!

Nu de finale nog, alleen is het nog even wachten op de tegenstander. Aanstaande dinsdagavond wordt in Waddinxveen (Be Fair) bekend de tegenstander gaat worden. Be Fair of Docos uit Leiden!

Het hoofdveld van VVSB kan eruit gerost worden! VVSB 2 krijgt de absolute eer om als allerlaatste ploeg op het hoofdveld van de Boekhorst te mogen voetballen. Daarop verslaat de formatie van Andy Otte ARC 3 met 5 – 2. Saillant detail? De man die in de hoofdmacht van VVSB heeft gevoetbald en met een onvergetelijke voetbalcarrière achter de rug deelt in dit succes! Andy Otte over ‘Vla’. Zijn spelinzicht is nog ongekend.

Op een moment roept hij ‘Abe (red. v/d Slot) gaan’ en verstuurd een schitterende steekbal die Abe op volle snelheid voor 1-1 binnenschiet. Doelpuntenmakers zijn Roy v/d Bosch (1), Coen v/d Meij (2) en Abe v/d Slot (2). De finale speelt VVSB zat. 2 tegen Oudewater. Ook deze wedstrijd moet op neutraal terrein afgewerkt worden. Locatie is nog niet bekend. Ook voor zaterdag 2 een diepe buiging!

Foto’s van zat. 1 zijn te bewonderen op FB-pagina van Zaterdag 1. Via de site, FB en Twitter houden wij u op de hoogte over de finalewedstrijden van Zat. 1 en 2.