Datum: 11-08-2020 - 21:34
08
jun
'19
VVSB degradeert naar de Derde Divisie.
Geschreven door Redactie Blik Op Noordwijkerhout

VVSB degradeert naar de Derde Divisie.

Na een zenuwslopend duel met Quick Boys heeft VVSB helaas aan het kortste eind getrokken. In de 106e minuut was het Dennis Kaars die het vonnis velde. Hierdoor zal VVSB volgend seizoen actief zijn in de Derde divisie. Vanaf minuut één was het spelbeeld duidelijk. Quick Boys trok ten aanval, waardoor VVSB in z’n achteruit moest. De eerste kans van de Katwijkers was voor Thijs van Hofwegen...

maar de middenvelder van Quick Boys schoot op de paal. Een straffe windkracht 6/7 zorgde er als het ware voor dat er een extra speler te vinden was op Nieuw Zuid. Quick Boys ging hier beduidend beter mee om en zocht het in de eerste helft met de wind tegen, vooral over de grond. VVSB bleef te lang hangen in de lange ballen die door de wind werden meegedragen naar voren en daardoor al snel veel te hard gingen.

Op het moment dat VVSB wel rondom het doel bij Quick Boys kwam, waren enkel wat afstandsschoten de mogelijkheden voor de Noordwijkerhouters. Doelman Paul van der Helm kwam hier telkens als winnaar uit. Aan de andere kant bleef Quick Boys de kansen aaneen rijgen en raakte na een half uur Dennis Kaars voor de tweede keer deze wedstrijd de paal.

In de tweede helft werd VVSB volledig met de rug tegen de muur gezet en was het te danken aan doelman Ruben Valk dat de ‘0’ werd behouden. De doelman van VVSB had een paar ultieme reddingen in huis op de pogingen van Jeffrey Ket en opnieuw Kaars.

In de 70e minuut kon VVSB eindelijk eens uitbreken en had Tim de Rijk een goede mogelijkheid op een doelrijpe kans, maar Chima Bosman kon met een sliding het schot blokken. Tien minuten later kreeg VVSB de grootste kans van de wedstrijd, maar de poging van Frank Tervoert werd van de lijn gehaald door Van Hofwegen.

Beide ploegen hadden na 90 minuten niet gescoord, waardoor scheidsrechter Wim Bronsvoort nog twee keer 15 minuten liet verlengen om een winnaar te bepalen. In de eerste helft van de verlenging konden beide ploegen niet tot scoren komen. In de tweede helft gebeurde dit wel. Dennis Kaars tikte de bal van dichtbij achter Valk en liet zodoende de supporters uit Katwijk in extase geraken.

VVSB wisselde hierna nog aanvallend en bracht onder andere Mo el Osrouti, die hierdoor na meer dan een jaar blessureleed zijn rentree maakte. Echter lukte het de mannen van Eric Meijers niet meer om een goede mogelijkheid te creëren, waardoor er na 34 jaar weer eens een degradatie plaats vindt in Noordwijkerhout. Het zal even uithuilen worden en daarna de rug rechten om volgend seizoen weer sterker voor de dag te komen in de Derde divisie.

Quick Boys – VVSB 1-0 (n.v.): 106. Kaars 1-0.
VVSB: Valk; Fecunda, Arroyo, Zwart, Verlaan, Vijlbrief (109. Pauw); Van Niel (90. Van der Wilden), De Rijk, Felicia (60. Martins); Tervoert, Bekooij (111. El Osrouti).

Tekst Stefan van den Burg.

Foto's BON. Klik hier voor de samenvatting.