Datum: 07-08-2020 - 20:07
07
jun
'19
Dagboek 'Drinkebroeders 33 keer Alpe d’HuZes'. (foto's)
Geschreven door Drinkebroeders

Dagboek deel 4 'Drinkebroeders 33 keer Alpe d’HuZes'. (update foto's+filmpje)

Wij Drinkebroeders zijn zo dankbaar dat zoveel familie, vrienden, kennissen, collega´s en zeker ook zoveel dorpsgenoten ons hebben gesteund en blijven steunen. Niet alleen in geld, maar ook zeker in waardering en aanmoediging. Wij willen jullie graag d.m.v. een dagboek op BON, op de hoogte houden van onze ervaringen hier in Frankrijk en wie weet is dit een goede motivatie voor een volgende groep....

Dagboek donderdag 6 juni deel 4.
De vierde dag, 6 juni, D-day. Voor alle Fransen en ook voor ons. Om 2.30 uur gingen alle wekkers af, werd door sommige nog wat macaroni naar binnen gewerkt, alle kratten voor de verzorging stonden al klaar en gaan! De wandelaars zijn met de auto naar beneden gereden en staan gereed voor de start. De fietsers zijn in 1 grote groep naar beneden gereden.

Bij de start stonden al mensen je aan te moedigen. Eén grote lichtspoor van lampjes kringelde over de berg naar beneden. Ruim op tijd waren we bij de start, wat betekent dat je niet te lang moet wachten voordat je kunt starten. Om 4.30 uur starten de eerste, wij konden 15-20 minuten later starten.

Je rijdt een donker dorp uit, gaat over de brug en dan sla je linksaf en dan paf, de berg. Je kunt meteen flink aan de slag, even rustig warmdraaien is er niet bij. Het begin is direct een lang stijl stuk tot aan bocht 21. Niet dat het daarna simpeler wordt, tja dat hoort nu eenmaal bij een berg. In het begin zitten we nog met alle deelnemers bij elkaar en is het soms zoeken naar je plekje. Ieder een ander ritme en toch echt wel belangrijk om op je eigen weghelft te blijven.

Er zijn nog fietsers die naar beneden komen voor hun start. Overdag is de berg gesloten voor Nederlands verkeer, maar de plaatselijke bevolking mag wel heen en weer, dus de ideale bocht rijden en dan op de andere weghelft komen is niet slim. In iedere bocht staan vrijwilligers met vlaggen om mensen te waarschuwen voor verkeer of te wel gevaar. Het lijkt de Formule 1 wel!

Zo vroeg in de ochtend is het meest indrukwekkend, al de kaarsjes in de bochten. Arjan en Charlotte zijn tot ’s avonds laat met een groep vrijwilligers alle kaarsjes gaan aansteken. Echter de wind zorgde ervoor dat een lastig klusje was. Maar zeker een eervolle klus om al die gedachten van mensen een lichtje te kunnen geven.

Toen wij vertrokken zijn Amanda, Charlotte en Arjan de verzorgingspost in orde gaan maken. Alle kratjes van iedere sporter er naartoe, pannenkoeken bakken, water koken voor bouillon etc etc. Eén voor één druppelde we om de beurt binnen. Je werd door hen als prof behandeld. Wat je maar wilde gingen ze voor je regelen. Toch handig dat we niet allemaal even snel zijn, ha ha. Zo kreeg ieder die topbehandeling.

Het weer was echt super. Het was enigszins fris naar beneden toe, maar daardoor naar boven niet te heet. In de loop van de ochtend kwam flinke mist, de berg lag in de wolken. In de middag trok het uiteindelijke toch open, maar de temperatuur was te doen. Bij alle wandelaars en fietsers liep de dag volgens plan. Wat eigenlijk wel bijzonder is, als je er met 10 personen aan meedoet.

De één kon snel genoeg naar boven komen, de ander was blij dat het lukt om naar boven te komen en de volgende heeft onderweg heerlijk genoten. In de middag gaat ieder wel de hoogte-kilometers merken. Pijntje hier, pijntje daar of gewoon moe. Arjan blijkt super te kunnen masseren wat weer een flinke oppepper geeft.

Uiteindelijk heeft ieder van ons zijn doelstelling gehaald of zelfs meer. We zijn ruim over de 33x de berg opgegaan. Zoveel keer de berg op, zoveel keer de carnavalsoptocht meedoen. Conclusie: volgend jaar doen we weer mee met de optocht. Ook zijn we ruim over de € 33.000,- gegaan. Ons bedrag is tot nu toe € 35.403,-. Echt geweldig.

Patrick & Marion wilden na 2x de berg te hebben opgelopen, nog 1x maar dan naar bocht 11. Dat zou dan betekenen 3x11. Hét jubileum-getal. De hele berg zou ook niet meer lukken in de tijd. En ja hoor, na een tijdje kregen we de foto van bocht 11. Ze zouden ons bellen waar ze uiteindelijk opgehaald moesten worden, als de berg weer open was. Maar ze liepen pittig door.

En uiteindelijk 8 minuten voor tijd kwamen zij richting de finish. Met de hele groep zijn we gezamenlijk over de finish streep gegaan en precies toen stond Maarten Peters live het Alpe d’Huzes lied “Kom geef niet op” te zingen. Dit was een prachtig finale-stuk met elkaar, klik hier voor het filmpje van over de finish.

Klik hier voor: Dagboek woensdag 5 juni deel 3.

Klik hier voor: Dagboek dinsdag 4 juni deel 2.

Klik hier voor een kort filmpje met een interview en van link naar rechts.

Klik hier voor: Dagboek maandag 3 juni deel 1.

Klik hier voor het geluidsfragment met het radio-interview op maandag.

Mocht u hen nog financieel willen steunen, dan kan dat via de site www.opgevenisgeenoptie.nl en zoek bij deelnemende teams op de Drinkebroeders, of klik op deze link

Foto's acties Drinkebroeders.