Datum: 04-12-2021 - 23:42

   

07
jun
'19
Natacha Hulsebosch uit Noordwijkerhout met kunstwerk 'Schuttersgilde' in finaleronde van Rijksmuseum-tentoonstelling 'Lang Leve Rembrandt'.
Geschreven door Redactie Blik Op Noordwijkerhout

Natacha Hulsebosch met kunstwerk 'Schuttersgilde' in finaleronde van Rijksmuseum-tentoonstelling 'Lang Leve Rembrandt'.

Naar aanleiding van het Rembrandtjaar heeft het Rijksmuseum Amsterdam een wedstrijd uitgeschreven voor de tentoonstelling 'Lang Leve Rembrandt'. Kunstenaars werden uitgedaagd iets van Rembrandt na te maken, de eigengemaakte kunstwerken dienden voor 1 april digitaal ingezonden te worden. In totaal zijn er 8.390 kunstwerken ingebracht, de bekende...

Noordwijkerhoutse kunstenares Natacha Hulsebosch doet mee met haar inzending 'Schuttersgilde' (de Nachtwacht). Onlangs kreeg Natacha bericht dat zij door is naar de finaleronde en ze mag haar creatie nu komen tonen in Amsterdam.

Eind juni valt de beslissing in de finaleronde waarbij een selectie van winnaars een plaatsje krijgt in de Philipsvleugel van het Rijksmuseum bij de tentoonstelling 'Lang Leve Rembrandt' die van 15 juli t/m 15 september 2019 te bezoeken is. Spannende tijden dus voor Natacha.

8.390 inzendingen:
Van de 8.390 inzendingen komen de meeste uit Nederland en dan met name uit Noord- en Zuid-Holland, Gelderland en Noord-Brabant. Ook kunstenaars uit onder andere Azerbeidzjan, Armenië, Canada, Iran, Japan, Portugal en Verenigd Koninkrijk hebben werken ingestuurd.

De jongste inzender is twee jaar, de oudste inzender is in de negentig. Onder de inzenders zijn meerdere mensen die Rembrandt heten. Het merendeel van de inzendingen zijn foto’s, tekeningen en schilderijen, maar ook borduurwerken, sculpturen, glas, houtwerken, tegeltableaus, drieluiken en video-installaties zijn ingestuurd.

Inzending Natacha Hulsebosch: Schuttersgilde (De Nachtwacht)
Ik wilde altijd al een groot werk maken. De Nachtwacht is zo’n groot werk. Een inspiratiebron waar je uren naar kunt kijken en dan nog blijven er vragen over. In mijn grootste werk tot nu toe (220 x 180 cm) wilde ik op zoek naar een moderne vertaling en daarmee wellicht een begin van een antwoord op mijn vragen. Met eigen creatieve aannames en invullingen eenzelfde gevoel creëren als bij het origineel.

Een verzameling losse figuren die toch een geheel vormen en waarbinnen drie belangrijke figuren uitgelicht zijn. Dat alles vormgegeven door de 8.582 kleuren en vectorlijnen die uiteindelijk in deze moderne Nachtwacht terecht zijn gekomen. De vectorlijnen zorgen ervoor dat je het beeld oneindig kunt vergroten.

Kunstenares Natacha Hulsebosch:
In 2013 werd het door Natacha ontworpen portret van Koningin Beatrix opgenomen in de expositie ’75 jaar Beatrix’ en getoond in Paleis Het Loo en Paleis Soestdijk. Het werk is daarna aangekocht door Jan des Bouvrie en opgenomen in zijn collectie.

Sinds 2001 heeft Natacha haar een eigen onderneming 'PIXIT Ontwerpstudio'. Voor zeer verschillende opdrachtgevers ontwerpt ze huisstijlen, offline en online communicatiemiddelen en verzorgt ze bedrijfs-, product- en portretfotografie.

Foto PR.