Datum: 04-06-2020 - 20:15
06
jun
'19
Twee aanhoudingen bij grote controle door douane en politie in Noordwijkerhout. (foto's)
Geschreven door Redactie Blik Op Noordwijkerhout

Twee aanhoudingen bij grote controle door douane en politie in Noordwijkerhout. (foto's)

Op de Gieterij heeft de politie samen met de douane woensdagavond een grote controle uitgevoerd. De controle was een samenwerkingscontrole tussen politie en douane. Op het bedrijventerrein Gravendam stond de controle opgesteld. Motorrijders gingen de weg op, op zoek naar bijzondere of opvallende voertuigen. Vervolgens namen ze deze mee naar de controleplek....

Veel voertuigen werden gecontroleerd. Zo was er bij een bestuurder de uitlaat niet goed, deze sleepte over de weg. Bij een andere bestuurder werden 55 pakjes accijnsloze sigaretten aangetroffen. De douane vond deze doos met rookwaren verdacht waarop de bestuurder met de douane mee moest. Ook trof de politie in één auto munitie aan.

De bestuurder van de auto werd hierop aangehouden en moest worden overgebracht naar het politiebureau. Bij meerdere voertuigen was ook de technische staat niet goed. Er werd kapotte verlichting aangetroffen en bij een voertuig was er 1 band van de drie kleiner dan de andere. De controle was zeker geslaagd.

Foto's BON.