Datum: 04-07-2020 - 07:25
06
jun
'19
Dagboek 'Drinkebroeders 33 keer Alpe d’HuZes'. (foto's)
Geschreven door Drinkebroeders

Dagboek deel 3 'Drinkebroeders 33 keer Alpe d’HuZes'. (foto's)

Wij Drinkebroeders zijn zo dankbaar dat zoveel familie, vrienden, kennissen, collega´s en zeker ook zoveel dorpsgenoten ons hebben gesteund en blijven steunen. Niet alleen in geld, maar ook zeker in waardering en aanmoediging. Wij willen jullie graag d.m.v. een dagboek op BON, op de hoogte houden van onze ervaringen hier in Frankrijk en wie weet is dit een goede motivatie voor een volgende groep....

Dagboek woensdag 5 juni deel 3.

Een relaxte ochtend voor de meeste, maar natuurlijk niet de vrijwilligers onder ons. Zij zijn druk geweest met de lunch klaarmaken voor een paar honderd man. De fietsers hebben hun fiets tip top in orde gemaakt. Lampjes erop, want morgenochtend om 03.30 uur begint de gezamenlijke afdaling.

Voor Stephanie was het een belangrijke dag vandaag. Zij heeft namens de Drinkebroeders het spits afgebeten. Zij is vanmorgen gestart tijdens de Alpe d'HuZes om alvast 1 keer de berg op te lopen. Het was een warme dag. Gelukkig zorgen de vrijwilligers voor water en verkoelende sponsjes.

Stephanie heeft het super gedaan. En het merendeel van het team is haar natuurlijk gaan aanmoedigen. En direct ook alle andere lopers en fietsers. Indrukwekkend. Ook kinderen lopen de berg op, en vaak als ze voorbij lopen zie je een foto van een ander kind achterop hun rugzak. Echt bikkels…..

Lot en Arjan zijn nu aan het begin van de avond in bochten kaarsen aan het aansteken. Iedereen kan hier een kaars kopen en daar een tekst opschrijven. Je kunt aangeven in welke bocht je wilt dat jouw kaars brandt, en morgen tijdens de dag, in die bocht even stoppen bij jouw kaars of in gedachten zijn bij jouw kaars.

Wij hebben vanavond genoten van een calorie-rijke maaltijd. Men zegt dat je moet "stapelen". Het idee dat je morgenochtend om 03.00 uur ook een pasta maaltijd zou kunnen eten, volgt niet iedereen op. Broodje pindakaas is ook vast goed.

Straks begint de bezinningsavond. Diverse sprekers zullen hun verhaal doen over hun motivatie. Uiteindelijk met de gezamenlijke boodschap: opgeven is geen optie. En dan zijn we er klaar voor. In de ruimte waar deze bezinningsavond is, staat een wand vol met hartjes, waar ieder zijn persoonlijke gedachte heeft kunnen schrijven. Even stilstaan bij.

Klik hier voor: Dagboek dinsdag 4 juni deel 2.


Klik hier voor een kort filmpje met een interview en van link naar rechts.

Klik hier voor: Dagboek maandag 3 juni deel 1.

Klik hier voor het geluidsfragment met het radio-interview op maandag.

Mocht u hen nog financieel willen steunen, dan kan dat via de site www.opgevenisgeenoptie.nl en zoek bij deelnemende teams op de Drinkebroeders, of klik op deze link

Foto's acties Drinkebroeders.