Datum: 06-10-2022 - 15:09
05
jun
'19
Werkstraf voor Amsterdammer met hennepkwekerij op de Gieterij.
Geschreven door Redactie BON
Foto's Redactie BON

Werkstraf voor Amsterdammer met hennepkwekerij op de Gieterij.

Een 26-jarige Amsterdammer is door een rechtbank in Den Haag tot 80 uur werkstraf veroordeeld omdat in het door hem gehuurde pand, aan de Gieterij in Noordwijkerhout, in 2017 een hennepkwekerij met maar liefst 600 planten werd aangetroffen. Op de 1e verdieping van het pand bevond zich een verborgen wand met twee deuren, deze gaven toegang tot 2 grote ruimtes...

waar hennepplanten werden gekweekt. De planten waren nog niet zover dat ze daadwerkelijk ook al geoogst konden worden. 

De zaak kwam aan het rollen na enkele anonieme meldingen bij de politie. Vervolgens werd bij gedumpt drugsafval in de buurt enkele brieven gevonden die als adres de Gieterij vermelden. Toen ook nog eens in de buurt een sterke henneplucht werd waargenomen, was dat het sein voor de politie om binnen te vallen. Er waren op het moment van de inval geen mensen aanwezig in het pand.

Via de eigenaar kwam de politie bij de huurder uit. Die sprak in verhoor van een onderverhuurder, maar dat klonk de aanklaagster ’ongeloofwaardig’ in de oren. Haar eis, 80 uur werkstraf, werd door de rechter overgenomen. Er is geen bewijs dat de verdachte zelf de kwekerij heeft opgezet. Het feit dat hij de huurder van het pand was, is echter voldoende reden om hem te straffen.

Bron Leidsch Dagblad