Datum: 07-08-2020 - 20:18
05
jun
'19
Dagboek 'Drinkebroeders 33 keer Alpe d’HuZes'. (foto's)
Geschreven door Drinkebroeders

Dagboek deel 2 'Drinkebroeders 33 keer Alpe d’HuZes'. (foto's+filmpje)

Wij Drinkebroeders zijn zo dankbaar dat zoveel familie, vrienden, kennissen, collega´s en zeker ook zoveel dorpsgenoten ons hebben gesteund en blijven steunen. Niet alleen in geld, maar ook zeker in waardering en aanmoediging. Wij willen jullie graag d.m.v. een dagboek op BON, op de hoogte houden van onze ervaringen hier in Frankrijk en wie weet is dit een goede motivatie voor een volgende groep....

Dagboek dinsdag 4 juni deel 2.
Na een heerlijke nachtrust, alhoewel niet voor iedereen. Ander bed, andere omgeving geeft niet voor iedereen een gegarandeerde nachtrust, maar ja, dat herkennen vast veel mensen. Amanda, Charlotte en ook Angelique zijn in de grote tent gaan helpen bij het ontbijt. Broodjes smeren, dienbladen met bordjes en bestek uitdelen, en etensbonnen scannen.

Arjan heeft een warme klus geklaard door heel veel dranghekken te plaatsen langs het parcours onder de warme zon. Het weer is in Noordwijkerhout behoorlijk wat dreigender als hier. Altijd lastig onweer bij een groots evenement. Voor hier zijn de voorspellingen voor donderdag een stukje koeler als nu, maar dat geeft helemaal niks!

Vandaag zijn we met elkaar even hoger gegaan als het dorp. Op diverse plekken een praatje met “vreemden”. Ieder met z’n eigen verhaal. Het gezegde: “ieder huisje heeft zijn kruisje” is waar, maar vandaag dan weer een vrouw gesproken, waarvan je dan denkt, “tja jouw huisje heeft wel veel kruisjes”. De een komt hier om zelf iets te verwerken. De ander als motivatie om veel geld mee te nemen, zodat door onderzoek uiteindelijk niemand meer dood hoeft te gaan aan kanker.

Onze groep is vandaag langs geweest naar de zogenoemde “boom van Els”. Els heeft de strijd tegen Kanker na vele jaren uiteindelijk niet kunnen winnen. Een jonge vrouw met man en kinderen en zoveel plezier in het leven. Aan de boom hangt een kruisje voor haar, er hing ook een ander kruisje, maar die is er vast ’s winters met off-piste skiën per ongeluk vanaf getikt.

Ook nu heeft Marion er een mooi symbool bij gehangen. Een levensboom. En hoe mooier kan deze boom niet zijn, hier op de boomgrens in de bergen, dichterbij de hemel kan niet. Hier op de Alpe d’Huzes is er ooit een Alpe d’Huzes lied gemaakt “Dichter bij de hemel kom ik niet” van Maarten Peters en Margriet Eshuijs. Een pittig lied, maar symboliseert zo duidelijk dit evenement. 

Vanmiddag zijn er weer diensten verleend door onze vrijwilligers in de winkel en Marion wilde ook wel eens graag “werken” in een winkel. De grote groepsfoto is gemaakt met alle deelnemers. De fotograaf had uiteindelijk iedereen op z’n plek. Dan is het te verleidelijk voor een Drinkebroeder om het lied “van links naar rechts” in te zetten.

Vanavond gaan we eten in de grote tent, waar vele anderen ook hun maaltijd nuttigen. We worden vast vriendelijk verzorgd door de vrijwilligers.

Klik hier voor een kort filmpje met een interview en van link naar rechts.

Klik hier voor: Dagboek maandag 3 juni deel 1.

Klik hier voor het geluidsfragment met het radio-interview op maandag.

Mocht u hen nog financieel willen steunen, dan kan dat via de site www.opgevenisgeenoptie.nl en zoek bij deelnemende teams op de Drinkebroeders, of klik op deze link

Foto's acties Drinkebroeders.