Datum: 04-07-2020 - 07:33
03
jun
'19
Dagboek deel 1 'Drinkebroeders 33 keer Alpe d’HuZes'. (foto's)
Geschreven door Drinkebroeders

Dagboek deel 1 'Drinkebroeders 33 keer Alpe d’HuZes'. (foto's)

Wij Drinkebroeders zijn zo dankbaar dat zoveel familie, vrienden, kennissen, collega´s en zeker ook zoveel dorpsgenoten ons hebben gesteund en blijven steunen. Niet alleen in geld, maar ook zeker in waardering en aanmoediging. Wij willen jullie graag d.m.v. een dagboek op BON, op de hoogte houden van onze ervaringen hier in Frankrijk en wie weet is dit een goede motivatie voor een volgende groep....

Dagboek maandag 3 juni deel 1:
Zondag 2 juni zijn we met 3 busjes volgeladen vertrokken naar Frankrijk. De reis ging voorspoedig en hadden we nog tijd om ons balkon op te vrolijken met Drinkebroeders vlaggen. Al snel blijkt het dorp Alpe d’Huez voor een week een Nederlandse enclave te zijn. Op alle balkons Nederlandssprekende mensen en Nederlandse spandoeken. In de lift direct de eerste Bollenstreker tegen het lijf gelopen, Alex Warmerdam. Van onze thuisblijvende Drinkebroeders, die ook hebben geholpen bij alle evenementen, kregen we een verrassingspakket. Zie de foto voor de geweldige teksten.

Maandag 3 juni is gestart met een interview bij de Radio Alpe d’Huzes. Wij als Drinkebroeders waren opgevallen bij de organisatie door onze naam en onze acties. 33 jaar Drinkebroeders, daar wilden ze meer over weten. Natuurlijk even laten vallen dat wij in Noordwijkerhout de grootste optocht boven de rivieren hebben. Trots! Het interview startte met ons eigen gekozen lied “schouder aan schouder” van Guus Meeuwis en Marco Borsato, en het interview eindigde met “Iedereen is van de wereld“ van de Scene. Een favoriet nummer bij alle feesten in Noordwijkerhout.

Onze vrijwilligers Amanda, Charlotte en Arjan zijn aan het werk gegaan in de Alpe d’Huzes winkel. Daar kunnen allerlei shirts, petjes, knuffels, vlaggen etc gekocht worden. En je raadt het al, opbrengst is voor het KWF. Vanmiddag hebben alle fietsers en wandelaars een stukje, een heel stuk, of het hele stuk van de berg uitgetest. Het is hier warm, dus de hoofden lopen behoorlijk rood aan. Het is pittig, maar ook mooi en leuk.

Een groep vrijwilligers is op diverse spandoeken aan het ophangen en de teksten als “opgeven is geen optie” geven een duwtje in de rug. Een gezellig muziekje die voorbijkomt. Op D-day draaien in diverse bochten DJ’s muziek. Dat geeft zeker weten voor de deelnemers een lekker been- en wandelritme, voor de toeschouwers een feestje. Nu wordt er een heerlijke maaltijd bereid en gaan we een goede nachtrust tegemoet.

Mocht u hen nog financieel willen steunen, dan kan dat via de site www.opgevenisgeenoptie.nl en zoek bij deelnemende teams op de Drinkebroeders, of klik op deze link

Foto's acties Drinkebroeders.