02
jun
'19
Pastor Martien Straathof opvolger van pensionerende Pastoor André Goumans.
Geschreven door Redactie Blik Op Noordwijkerhout

Pastor Martien Straathof opvolger van pensionerende Pastoor André Goumans.

Op zondag 7 juli is er in de Sint Jozefkerk om 10.00 uur de afscheidsviering van Pastoor Goumans, nadat hij eerder al had aangekondigd dat hij deze zomer met pensioen gaat. Pastoor André Goumans uit Limburg werd zondag 23 mei 1993 op 40-jarige leeftijd geïnstalleerd als nieuwe pastoor van de Sint Jozefkerk, hij werd toen de opvolger van Pastoor van der Plas die naar Zoeterwoude vertrok...

Op 2 december 2001 werd hij ook benoemd tot pastoor van de Victorparochie en sinds 2012 is hij de pastoor en leider van het pastoraal team van Parochie Sint Maarten met haar 7 kernen. In juli wordt dus afscheid genomen Pastoor Goumans en zijn opvolger is dit weekend bekend gemaakt door het Bisdom Rotterdam.

Pastor Martien Straathof zal per 1 september 2019 door de bisschop benoemd worden tot pastoor van de Parochie Sint Maarten te Noordwijk, Noordwijkerhout, Sassenheim, Warmond en Voorhout. Pastor Straathof maakt nu nog deel uit van het pastorale team van de parochiefederatie Sint Franciscus tussen duin en tuin in het Westland.

Pastor Straathof is geboren op 28 maart 1961 en priester gewijd op 1 juni 1996. Hij werd op 1 juni 2011 tot pastor benoemd van de parochiefederatie Sint Franciscus tussen duin en tuin. Klik hier voor een gesprek van deze parochie met Pastor Straathof.

Foto PR.