Datum: 15-08-2020 - 18:18
01
jun
'19
Snel internet voor het buitengebied van de gemeente Noordwijk.
Geschreven door Gemeente Noordwijk

Snel internet voor het buitengebied van de gemeente Noordwijk.

Lukt het inwoners, ondernemers en gemeenten een snel internet voor het buitengebied van de Duin- en Bollenstreek haalbaar te maken? Noordwijk trapt de actie af met een mailing aan iets meer dan 3000 adressen in het buitengebied van de gemeente Noordwijk. Eind mei valt er bij de inwoners en ondernemers in het buitengebied van Noordwijk een uitnodiging....

op de mat om snel internet in het buitengebied haalbaar te maken. Een gerichte mailing om hun te activeren. Want dat is dringend nodig.

Belangstelling peilen
In de brief nodigt wethouder Roberto ter Hark, Economie en Toerisme, inwoners en ondernemers uit om hun belangstelling voor een snel internet door te geven. Dat kan meteen via de projectwebsite. Maar er gebeurt meer. Voor wie eerst wat meer wil weten zijn er 3 informatiebijeenkomsten georganiseerd. Alle 3 in De Maasgaarde. Herenweg 9a, 2211 CA Noordwijkerhout, zo valt te lezen in de brief.

Dit zijn de data:
Donderdag 6 juni 2019
Dinsdag 11 juni 2019
Dinsdag 9 juli 2019

De opzet van de bijeenkomsten:
Inloop vanaf 19:00 uur
Programma 19:30 – 21:00 uur
Gezellig napraten met borrel tot 21:45 uur

Zekerheid voor de markt. Gemak voor de gebruikers.
De samenwerkende gemeenten willen met elkaar de aanleg van snel internet in het buitengebied mogelijk maken. Zelf leggen ze zo’n net niet aan. Is hun taak ook niet. Aan de andere kant heeft de markt zekerheid nodig. Het aanleggen van zo’n netwerk vergt nog al een investering. De markt wil zekerheid en alleen de inwoners en ondernemers kunnen die geven. Bij 60% belangstelling gaat een investeerder aan de slag.

Zorgen dat er geen achterblijvers zijn
In een filmpje (zie hieronder) legt de wethouder uit waarom de duin- en bollengemeenten er nu werk van maken. Door samen te werken hebben ze voldoende slagkracht. Bovendien voelen ze zich verantwoordelijk voor de iets meer dan 5000 adressen die geen snel internet hebben. Het is duidelijk waarop de gemeenten inzetten. Zorgen dat er geen achterblijvers zijn in het digitale tijdperk.

Link
Lees de flyer Snel internet voor de duin- en bollenstreek.

Raadpleeg de projectwebsite.