Datum: 16-07-2020 - 18:02
03
jun
'19
Walking Football nu ook in De Zilk.
Geschreven door KBO De Zilk

Walking Football nu ook in De Zilk.

Waar steeds meer Bollenstreek dorpen in de ban raken van Walking Football, wil De Zilk niet achterblijven. Tijdens een gesprek met de buurtsportcoach Mike Bos sprong de vonk over. En nu start de KBO afd De Zilk, in samenwerking met voetbalvereniging Van Nispen, met ingang van dinsdag 18 juni een zomerproject op het kunstgrasveld achter de tennisbanen....

Om 10:00 uur willen we daar verzamelen. Het ‘wandelend voetballen’ wordt gespeeld volgens de spelregels die de KNVB heeft opgesteld. En omdat we die niet allemaal meteen kennen zullen we bij de eerste keer (keren) de hulp inroepen van een trainer van de KNVB. Om te spelen zijn minimaal zo’n 10 deelnemers noodzakelijk: 5 tegen 5.


Bij de start van dit project heeft de KBO twee enthousiaste oud voetballers van Van Nispen, Dick Vermin en Peter van Eeden, gevonden die voorlopig de kar willen trekken. De samenwerking met Van Nispen zorgt ervoor dat we kunnen beschikken over de nodige materialen. En dat we na afloop kunnen douchen en nog even de kantine in kunnen duiken.

Er zijn vooralsnog geen kosten verbonden aan de deelname. Op het drankje na afloop in de kantine na. We denken dat we een groep van 15 deelnemers nodig hebben om wekelijks 5 tegen 5 te kunnen spelen. In september willen we zien hoe de zomer is verlopen en kunnen we besluiten hoe we verder gaan. Want ook in het najaar en de winter kan er prima worden gespeeld. Maar dat wachten we nog even af.

Hoewel we een drempelloze activiteit voor ogen hebben, vinden we het prettig om van te voren een idee te hebben over de belangstelling. Wilt u zich dus opgeven dan kan dat bij: Gerard Alders vz KBO afd De Zilk: 06-53792808 of via de mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Foto PR.