Datum: 04-12-2021 - 12:36

   

30
me
'19
Xavi Noltenius wint de Penaltybokaal 2019 op het Kees Bartels Toernooi. (foto's)
Geschreven door Redactie Blik Op Noordwijkerhout

Xavi Noltenius wint de Penaltybokaal 2019 op het Kees Bartels Toernooi. (foto's)

Op Hemelvaartsdag donderdag 30 mei werd het 45ste 'Kees Bartels Toernooi' bij Van Nispen georganiseerd. Het is 45 jaar geleden dat op 5 mei Kees Bartels tijdens een voetbalwedstrijd stierf op het veld. Vandaar dat dit toernooi als eerbetoon naar hem vernoemd is. Dat dit evenement zeer populair is in De Zilk en ook ver daarbuiten werd al weer gelijk duidelijk bij de inschrijvingen....

want binnen een week is dit toernooi altijd volgeboekt. Er strijden 24 Teams op halve velden, waarvan in elk team minimaal 2 dames, of in een damesteam minimaal 2 heren. Het weer op deze Hemelvaartsdag was in de ochtend wat bewolkt maar in de middag begon zelfs het zonnetje te schijnen, alleen had de harde wind wel wat invloed op het voetbalspel.

Voor 10 uur verzamelden de eerste teams zich op het Van Nispen terrein. Vanaf half 11 tot 4 uur werden de wedstrijden gespeeld. Elk team met zijn eigen aanvoerder en in een eigen (gemaakte) tenue. De sfeer is zeer goed, erg relaxed en door het prima weer waren er ook veel toeschouwers komen kijken. De kinderen konden zich op deze dag vermaken op de verschillende speelkussens.

Traditiegetrouw werd er op deze dag ook de finale van de VV Van Nispen Penaltybokaal van 2019 gespeeld. De winnaars van de voorronden (uit elke leeftijdscategorie van de jongens en de meisjes) strijden dan om de wisselbeker.  Alle bekers worden ieder jaar weer gesponsord door Jan Duivenvoorden. Zijn kleinzoon Jelle Riel stond dit jaar op doel om de ballen tegen te houden van de penalty-killers van VV Van Nispen. Bij de ouders wonnen al eerder Paul Janssen en Suus vd Berg.

Xavi Noltenius schoot als enige van alle deelnemers 4 van de 5 penalty’s binnen en mocht de wisselbeker in ontvangst nemen uit handen van Jan Duivenvoorden en Van Nispen voorzitter Tino de Groot, die bij de aanvang van het penaltyscheten nog blij verrast werd met de uitreiking van een Koninklijke Onderscheiding door loco-burgemeester Sjaak van den Berg.

Het verslag van het Kees Bartels Toernooi met de winnaars daarvan volgt later nog.

Foto's PR