Datum: 06-07-2022 - 12:35
29
me
'19
Prinsenhof sterkste bij zwemtoernooi voor basisscholen. (foto's+uitslagen)
Geschreven door Redactie BON

Prinsenhof sterkste bij zwemtoernooi voor basisscholen. (foto's+uitslagen)

Woensdagmiddag 29 mei werd het jaarlijkse zwemtoernooi, georganiseerd door Zwemvereniging Noordwijkerhout, voor de basisscholen uit Noordwijkerhout en De Zilk in het zwembad van Optisport de Schelft gehouden. De leerlingen uit de groepen 1 tot en met 8, konden strijden om de medailles voor de snelste jongens en de snelste meisjes. Ook dit jaar was er weer...

een onderscheid gemaakt, tussen leden van de Zwemvereniging-NWH en niet leden. Er waren dus heel veel medailles te winnen en dat was een groot succes! Daarnaast was er een enorme wisselbeker voor de sterkste school in het scholenklassement. 

Voor dit scholenklassement telden, de tijden van de 3 snelste kinderen per leerjaar en of je lid bent of niet. Iedereen zwom 1 baan rugslag, 1 baan schoolslag en 1 baan vrijeslag. Daarna mochten de kinderen nog een paar minuten vrijzwemmen en toen was het toch echt tijd om aan te gaan kleden.

De vrijwilligers van de Zwemvereniging Noordwijkerhout werkte ondertussen hard door om uit te rekenen wie een medaille had gewonnen en welke school de wisselbeker weer voor een jaar mocht meenemen. Om 15.45 uur was de prijsuitreiking in de hal en werden alle medailles uitgereikt aan de kinderen, daarna werd de winnende school bekend gemaakt.

Maar wie mocht die enorme wisselbeker mee naar school nemen?? Het was heel spannend maar uiteindelijk was het opnieuw en voor de zesde keer de Prinsenhof, die net als in de afgelopen jaren met de eer en de grote beker aan de haal ging. Tweede werd de Victorschool (vijf keer gewonnen), derde de Regenboog en vierde de Egelantier uit De Zilk.

Eindstand met de totaal punten per school.
Prinsenhof 187 Punten
Victorschool 136 Punten
Regenboog 125 Punten
Egelantier 89 Punten

Klik hier voor de volledige lijst met uitslagen met tijden.

Foto's BON.