Datum: 15-08-2020 - 12:50
29
me
'19
VVSB doelman Ruben Valk uit Noordwijkerhout´Amateurvoetballer van het jaar' in het LD-voetbalklassement van de Bollenstreek.
Geschreven door Redactie Blik Op Noordwijkerhout

VVSB doelman Ruben Valk ´Amateurvoetballer van het jaar' in het LD-voetbalklassement van de Bollenstreek.

Al jaren organiseert het Leidsch Dagblad de verkiezing ´Amateurvoetballer en Elftal van het jaar´ van de Bollenstreek. Spelers van voetbalclubs uit de tweede en derde divisie (VVSB, Katwijk, FC Lisse, Rijnsburgse Boys, Quick Boys, SJC, Noordwijk) worden wekelijks beoordeeld op hun prestaties in de competitie en krijgen daar een cijfer voor. Om in aanmerking...

te kunnen komen voor een plaats in de ranglijst moet een speler in een seizoen minimaal 18 wedstrijden (inclusief invalbeurten) gespeeld hebben. De speler met het hoogste gemiddelde wordt dan verkozen tot 'Amateurvoetballer van het jaar' en komt met de spelers met de hoogste gemiddelden in het 'Elftal van het jaar'. 

In het vorige seizoen 2017/2018 eindigde VVSBer Ruben Valk nog verdienstelijk als derde in LD-klassement 'Amateurvoetballer van het jaar'. De doelman van VVSB deed het dit seizoen nog beter en bleek de beste cijfers te kunnen overleggen. Eenmaal scoorde Ruben een '9' en vijf keer rolde er onder meer een '8' uit als rapportcijfer.

Slechts eenmaal kon de betrouwbare sluitpost geen voldoende overleggen, maar met een gemiddelde van 6,94 mag Ruben Valk zich nu de beste 'Amateurvoetballer van het jaar 2018/2019' van de Bollenstreek noemen. De doelman van VVSB kon ondanks zijn goede cijfers niet voorkomen dat zijn team in het clubklassement slechts als voorlaatste eindigde. (zie de twee ranglijsten hieronder)