Datum: 04-07-2020 - 13:48
28
me
'19
Diefstal van 25 kuikens door 2 jongens met rugzak. (camerabeelden Dierenhoeve naar politie)
Geschreven door Dierenhoeve

Opnieuw raak op Dierenhoeve: volière opengebroken meerderheid vogeltjes zoek of dood. (foto's camerabeelden)

Op dinsdag 23 april werd de kinderboerderij van De Dierenhoeve opgeschrikt door de diefstal van 25 kuikens, gelukkig werden de beestjes na een tip twee dagen later weer terugbezorgd op de boerderij. Maar helaas heeft er maandagavond 27 mei opnieuw een heel vervelend incident plaatsgevonden. De volière met allerlei soorten vogeltjes is opengebroken en vervolgens heeft de dader(s)...

het buiten- en binnendeurtje. open laten staan. Driekwart van de tientallen aanwezige vogeltjes hebben de volière verlaten en zijn sindsdien zoek, twee kwartels werden dood voor het hok gevonden. Het open hok en twee volle bussen met voer vonden de medewerkers van de boerderij op dinsdagochtend leeg gestrooid in en rondom de volière.

Om 18.00 uur op maandag werd de Dierenhoeve afgesloten door een medewerker, beveiligingscamerabeelden laten vervolgens een activiteit zien tussen 20.00 uur en 21.30 uur. Een man in donkere kleding met capuchon (zie foto) is op de beelden te zien, hij was in het bezit van een hengel en verplaatste zich meerdere malen van het ene water naar het andere water en volgens de camerabeelden is hij ook in de beurt van de volière geweest.

Mocht de man niet degene zijn die de volière heeft opengebroken dan kan het zijn dat hij meer informatie kan geven wie het mogelijk wel gedaan heeft. De rest van de avond en nacht hebben de camerabeelden geen activiteiten meer laten zien. Er is door de Dierenhoeve bij de politie weer aangifte gedaan van het trieste gebeuren. 

Heeft u informatie die de politie kan helpen bij hun onderzoek, dan verzoeken wij u contact op te nemen via het algemene telefoonnummer van de politie 0900-8844. Mocht u buiten de openingstijden van de Dierenhoeve iets waarnemen wat niet in de haak is, dan vraagt men aan u om het  'noodgevallen contactformulier in te vullen' op de website van de Dierenhoeve. Dit formulier wordt constant gemonitord en men kan dan direct handelen.

Foto's BON.