Datum: 04-07-2020 - 07:50
28
me
'19
62 Noordwijkerhoutse ondernemers op de solex naar boortunnel Rijnlandroute bij jaarlijkse uitgaansdag ONNO. (foto's+filmpje)
Geschreven door Redactie Blik Op Noordwijkerhout

62 Noordwijkerhoutse ondernemers op de solex naar boortunnel Rijnlandroute bij jaarlijkse uitgaansdag ONNO. (foto's+filmpje)

ONNO staat voor ONdernemers NOordwijkerhout en is opgericht voor ondernemers die een sterke band met Noordwijkerhout hebben. De ONNO wil enthousiaste, initiatiefrijke ondernemers samenbrengen, die van elkaar willen leren, kennis willen delen en een netwerk willen vormen.  De vereniging bestaat uit rond de 90 leden en komen maandelijks bij elkaar...

De bijeenkomsten zijn informatief, informeel en over het algemeen zeer gezellig. Eens per jaar wordt in mei/juni de uitgaansdag georganiseerd en dit jaar was dat op donderdag 23 mei. Vorig jaar was men onder zomerse temperaturen nog met de fiets naar de Keukenhof en het centrum van Lisse geweest. Dit jaar was het opnieuw prachtig weer voor een uitgaansdag en stond een tour richting Leiden op het programma.

ONNO-lid Peter van Teijlingen werkt voor een bedrijf dat de nieuwe Rijnlandroute bij Leiden aanlegt. Als tekenaar is hij bij vele facetten van het project betrokken en toen hij opperde om in mei van dit jaar bij de boortunnel te gaan kijken en de tunnelboormachine in het bijzonder, was het enthousiasme onder de bestuursleden direct al groot.

Naast de invulling van de Rijnlandroute werd er ook geluncht en gedineerd en natuurlijk een borrel gehouden. Het transport op de heenweg voor dit jaar was een solex, een elektrische bike en een tuktuk. De o.a. maar liefst 50 solexen stonden garant voor veel hilariteit en vooral het gedeelte door de binnenstad van Leiden was, met deze grote groep van solex- en scooterrijders, voor veel Leidenaars een niet alledaagse verschijning. 

Om kwart over elf was de Brink al aardig gevuld met enthousiaste leden en iets na half twaalf vertrok de stoet van niet minder dan 62 leden richting Noordwijk, via Rijnsburg en Valkenburg naar Leiden om neer te strijken bij de Haagse Schouw voor een uitgebreide lunch. Op de route werd men al getrakteerd op werkzaamheden van de Rijnlandroute die de tocht een beetje in de war schopten, maar de vertraging viel erg mee.

Na de heerlijke lunch werd de route gedaan achter de Stevenshof langs richting het Infocentrum, waarbij het gezelschap nog meer van de Rijnlandroute te zien kreeg, al was het wel van een afstandje. Via Voorschoten en recreatiegebied Vlietlanden kwam men bij het infocentrum van de Rijnlandroute aan.

Daar werd de groep in tweeën gesplitst, één groep ging het infocentrum in en kreeg daar uitleg van Cynthia, de rest ging naar het uitkijkpunt met Peter en kreeg de kans een blik te werpen op de tunnelboormachine in aanbouw. Na een uurtje was er voor iedereen een dorstlesser voordat men weer op de solex stapten om naar de binnenstad van Leiden te gaan.

Twee ONNO-leden en rasechte Leidenaars Alex en René, leidden de groep via de singels en de binnenstad naar de Kaasmarkt, waar men afscheid nam van de solexen en e-bikes. Daarna toog het gezelschap naar de Burcht en het Koetshuis aldaar voor een gezellige bijeenkomst. Het moet gezegd worden, de weergoden waren de ONNO-leden ook dit jaar zeer gunstig gestemd. En zo kon men tot laat in de avond genieten van het terras, waar ook het walking diner genuttigd werd. 

Er werd nog lang nagepraat over de solextocht en de opgedane indrukken bij de tunnelboormachine, totdat het tijd was om per touringcarbus terug te reizen naar de Brink in Noordwijkerhout. De Noordwijkerhoutse ondernemers kijken terug op een wederom zeer geslaagde uitgaansdag.

Foto's en filmpje BON. Klik voor het filmpje.