Datum: 06-08-2020 - 17:21
25
me
'19
Voetbalwedstrijd VVSB in de 2e divisie in Noordwijkerhout.
Geschreven door Stefan vd Burg

VVSB maakt zich op voor de play-offs. (foto's+uitslagen+stand+samenvatting +FC Bavone speler vh jaar)

VVSB kan zich gaan opmaken voor de play-offs. Met een 6-2 overwinning op FC Lienden kunnen zij dat ook nog eens gaan doen met een lekker gevoel. De tegenstander lag VVSB geen strobreed in de weg. Voor de rust stonden de Noordwijkerhouters al met 4-0 voor. Na de thee gingen de paars-gelen vrolijk verder en liepen zij uit naar 6-0. FC Lienden deed...

in het laatste kwartier nog wat terug met twee doelpunten. VVSB mag aanstaande woensdag naar Hoek voor de 1e ronde in de play-offs, zaterdag volgt de return in Noordwijkerhout.

De trainers van VVSB en FC Lienden kozen beide voor zekerheid. Spelers met pijntjes en die ‘op scherp’ staan werden buiten de basiself gehouden. Desondanks was VVSB er alles aangelegen om van FC Lienden te winnen getuige de felheid tussen de lijnen. Bij de tegenstander was er alles behalve strijd te vinden. Ongeïnspireerd toonden de mannen van Hans van de Haar zich. Simpele passes gingen fout en VVSB werd niet onder druk gezet.

Dat VVSB wilde winnen werd direct duidelijk. In de eerste de beste aanval was het gelijk raak. Nadat Loyd van der Wilden op links doorstoomde gaf hij de bal voor op Guido Pauw. De spits van VVSB schoot op doel waarna doelman Thom Jonkerman voor het eerst kon vissen deze middag. Een kwartier later was het alweer raak. Frank Tervoert pikte de bal simpel op van Noah Barendse, ging alleen af op de doelman en schoot raak.

Vlak voor rust werd de score nog verdubbeld. Uit een voorzet van Lulinho Martins schoot Lovette Felicia laag raak en even later profiteerde Tervoert opnieuw van mistasten in de Lienden-defensie. Ook na rust ging VVSB vrolijk verder met scoren. Na opnieuw een prima voorzet van Van der Wilden kopte Pauw de 5-0 binnen.

Het afscheid nemen kon toen gaan beginnen. Na een uur voetbal werd Tommy Bekooij naar de kant gehaald. Bekooij voetbalde vier seizoenen bij VVSB en toonde zich een ware doelpuntenmachine. Uiteraard zal Bekooij er ook alles aan doen om VVSB in de Tweede divisie te behouden. Voor hem kwam Boy Jansen in het veld, waarmee de tweede jeugdspeler binnen de lijnen stond. Naast debutant Jansen maakte Tijs Knapp de volledige 90 minuten mee.

In de 67e minuut zorgde Sven Verlaan voor de 6-0 na opnieuw een assist van Van der Wilden. Tien minuten later zorgde Jawad Bellahsan voor de eretreffer. Een hoogtepunt was nog de stijlvolle halve omhaal van Tervoert die knap werd gepareerd door Jonkerman.

Vlak voor tijd werd ook jeugdexponent Victor Schipholt naar de kant gehaald. Schipholt begon als kleine jongen bij VVSB en doorliep de jeugdafdeling om op 17-jarige leeftijd zijn debuut te maken in VVSB 1. Als volwaardig selectielid neemt hij afscheid van de paars-gelen en zal hij volgend seizoen te zien zijn aan de Lageweg bij SJC.

Toen invaller Guytho Mijland voor de 6-2 had gezorgd, was de laatste wissel voor VVSB aanstaande. Good-old Jordy Zwart werd naar de kant gehaald en hij zwaaide af na 8 jaar bij VVSB. Met een staande ovatie en een fraai spandoek ‘Van jonge God tot ouwe rot, 8 jaar de boel op slot. Jordy Bedankt’ naar de zijkant begeleid. Uiteraard zal Zwart er alles aan doen om zijn laatste jaar mooi af te sluiten en VVSB in de Tweede divisie te behouden.

VVSB begint aanstaande woensdag aan de zware play-offs. In en tegen Hoek wacht dan het eerste tweeluik die wordt afgesloten op zaterdag in Noordwijkerhout. De winnaar van dit tweeluik wacht een confrontatie met de winnaar van het tweeluik sv OSS’20 – Quick Boys.

VVSB – FC Lienden 6-2: 4. Pauw 1-0, 17. Tervoert 2-0, 39. Felicia 3-0, 41. Tervoert 4-0, 53. Pauw 5-0, 66. Verlaan 6-0, 79. Bellahsan 6-1, 85. Mijland 6-2.
VVSB: De Jong; Schipholt (82. De Rijk), Zwart (87. Arroyo), Verlaan, Van der Wilden; Knapp, Felicia, Pauw; Martins, Tervoert, Bekooij (61. Jansen).

Tekst: Stefan van den Burg 

Supportersvereniging FC Bavone.
Na de wedstrijd reikte de Supportersvereniging FC Bavone 'dank je wel' herinneringsborden uit aan twee spelers die na 4 jaar, Tommy Bekooy en na 8 jaar, Jordy Zwart, afscheid nemen van de voetbalclub VVSB. Maar ook werd de 'Speler van het jaar' bekend gemaakt door de supportersvereniging en het was middenvelder Danny Bakker die deze eervolle beker kreeg uitgereikt namens FC Bavone. (zie foto's)
 
Uitslagen en stand 2e-divisie. Klik hier later voor de samenvatting/interviews.