Datum: 03-06-2020 - 18:31
25
me
'19
Tweede Pinksterdag 'Dag van het Kasteel' Landgoed Nieuw Leeuwenhorst in Noordwijkerhout.
Geschreven door Redactie Blik Op Noordwijkerhout

Tweede Pinksterdag 'Dag van het Kasteel' Landgoed Nieuw Leeuwenhorst.

Op Tweede Pinksterdag, maandag 10 juni 2019, vindt de 12e editie van de Dag van het Kasteel plaats. 19 kastelen, landgoederen en buitenplaatsen in de provincie Zuid-Holland openen dan met een feestelijk activiteitenprogramma hun deuren voor het publiek. Bezoekers kunnen deelnemen aan rondleidingen, demonstraties van oude ambachten bijwonen, genieten van concerten en nog veel meer....

Iedere deelnemende locatie heeft een uniek programma. Zie voor het volledige overzicht www.dagvanhetkasteel.nl.

Ontdek en beleef de Zuid-Hollandse landgoederen en buitenplaatsen
Tussen Hillegom en het Westland, evenwijdig aan de kustlijn, liggen tientallen landgoederen en buitenplaatsen. Samen vormen ze “Hollands Buiten”, een parelketting van groene, historische locaties, die het bezoeken meer dan waard zijn.

Landgoed Nieuw Leeuwenhorst
In Noordwijkerhout stap je terug in de tijd. Op Landgoed Nieuw Leeuwenhorst kun je tussen 10.00 en 16.00 uur oud-Hollandse spellen doen, kinderen kunnen knutselen en creaties maken met ijsstokjes. Het Buiten zorgt voor de innerlijke mens. Volg de wandelroute over het landgoed en kom langs interessante punten in het bos.

Om 14.00 uur en om 15.00 uur kun je meedoen aan de Dijkenburg-wandeling, verzorgd door Marca Bultink. Zij loopt de Dijkenburgroute (1,5 km) en vertelt onderweg over de geschiedenis van de buitenplaats Dijkenburg, over de spiegelvijver en koepelberg, maar ook over het landgoed Nieuw Leeuwenhorst tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Vertrekpunt: Nieuw Leeuwenhorst, ingang Westeinde bij het tuinmanshuis (op het kampeerterrein rechts bij de boomgaard (niet toegankelijk). Vooraf opgeven is vereist via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Maximaal 20 deelnemers per wandeling. Graag uw voorkeur aangeven: 14.00 of 15.00 uur.

De activiteiten en de start van de wandeling zijn op het kampeerterrein, t.h.v. Westeinde 79 in Noordwijkerhout. Let op alleen per voet of fiets bereikbaar. Auto’s kunnen beperkt worden geparkeerd op het parkeerterrein van het landgoed aan de Gooweg, t.h.v. nummer 36.

Over de Dag van het Kasteel
De Dag van het Kasteel is een landelijk evenement dat wordt georganiseerd door de Nationale Kastelenstichting. De deelname van de kastelen en buitenplaatsen in Hollands Buiten wordt financieel gesteund door Fonds1818 en de provincie Zuid-Holland. De coördinatie en PR wordt verzorgd door Erfgoedhuis Zuid-Holland.