Datum: 07-07-2020 - 08:59
16
me
'19
Start woningbouw 'Landgoed in den Houte' loopt opnieuw vertraging op.
Geschreven door Redactie Blik Op Noordwijkerhout

Start woningbouw 'Landgoed in den Houte' loopt opnieuw vertraging op.

In de nieuwe nieuwsbrief die vandaag verstuurd is laat de projectontwikkelaar van 'Landgoed in den Houte' weten dat er opnieuw vertraging is opgelopen. In de vorige nieuwsbrief gaf men aan dat er in het voorjaar een informatiebijeenkomst op locatie zou worden georganiseerd en dat men in het 2e kwartaal de eerste woningen in de verkoop zou doen. Maar dat is, laat de projectontwikkelaar weten,...

helaas niet gelukt om dat waar te maken. De reden wordt in de nieuwsbrief aangegeven:

"De omgevingsplanprocedure loopt jammer genoeg wat meer vertraging op dan we verwacht hadden. Daardoor is onze verkoopplanning naar achteren geschoven. De omgevingsvergunning voor de woningen van de eerste fase wordt op dit moment voorbereid zodat, zodra er een onherroepelijk omgevingsplan is, deze snel ingediend en verleend kan worden.

Wanneer dit precies is, is afhankelijk van de bezwaren die op dit moment door omwonenden tegen het omgevingsplan zijn gemaakt. We hopen dat we op korte termijn beschikken over een onherroepelijk omgevingsplan, zodat we onze plannen definitief kunnen maken en we je zo snel mogelijk kunnen verwelkomen op Landgoed in den Houte.

Planning
Dit alles heeft gevolgen voor de planning, die we op dit moment als volgt hanteren. Bij deze planning gaan wij ervan uit dat we op korte termijn zicht hebben op een onherroepelijk omgevingsplan. 
* 3e kwartaal 2019: meer informatie over de woningen en bekendmaking datum informatiebijeenkomst op locatie.
* 3e of 4e kwartaal 2019: start verkoop.

We snappen dat je heel graag nog veel meer wilt weten over het project op dit prachtige landgoed. Helaas kunnen we je op dit moment niet meer informatie geven dan hetgeen we nu vertellen. Zodra er weer nieuws is, sturen we je uiteraard een nieuwsupdate. Ondertussen kun je op onze website  Landgoed in den Houte de tot nu toe beschikbare informatie lezen." 

Foto PR.