Datum: 02-06-2020 - 09:07
15
me
'19
De Olifant na 28 jaar weer terug in Duin en Dal. (foto's)
Geschreven door Redactie Blik Op Noordwijkerhout

De Olifant na 28 jaar weer terug in Duin en Dal. (foto's)

Aan het eind van de laatste raadsperiode in Noordwijkerhout heeft Karin Meiland van NZLokaal voorgesteld om het pand aan de Duin en Dal 1a een naam te geven, dit omdat er altijd maar gesproken werd over 'het pand' aan de Duin en Dal 1a. In het pand zijn nu gehuisvest Kinderdagverblijf Smallsteps, de Taalklassen, Taallokaal Noordwijkerhout en Jongerencentrum X-out. Voordat het pand gebouwd werd...

heeft er op die plek een aantal jaren een grote bielzen speel-olifant gestaan waar kinderen op konden klimmen, deze is later verplaatst naar het Marktplein (zie foto Marktplein en krantenbericht Leidsch Dagblad uit 1991 in de fotogalerij). Vandaar dat er een voorstel kwam voor de naam 'DE OLIFANT' voor dit pand, alle gebruikers werd om hun mening gevraagd en ook zij vonden het een leuk idee. 

Tevens leek het Karin Meiland leuk om er dan een olifant bij te plaatsen als herinnering en link naar de naam. Tijdens de raadsvergadering waar dit besproken werd luisterde de heer Duivenvoorden van Sporto mee en besloot om een speel-olifant te sponsoren en zo gezegd, zo gedaan.

Op dinsdag 30 april werd de olifant onthuld en geopend door Gerard van der Klugt van NZLokaal, hij deed het voorstel voor deze naam en weet nog goed dat de olifant daar heeft gestaan, initiatiefneemster Karin Meiland en de heer Duivenvoorden van sponsor Sporto.

De kinderen van Kinderdagverblijf Smallsteps waren dolenthousiast en klommen meteen op de speel-olifant om vervolgens via de slurf weer naar beneden te glijden.

Foto's PR.