Datum: 22-10-2021 - 04:24
14
me
'19
Sociëteit Noordwijkerhout (SoN) viert 40-jarig bestaan.
Geschreven door SoN

Sociëteit Noordwijkerhout (SoN) viert 40-jarig bestaan.

Het is deze maand 40 jaar geleden dat de Sociëteit Noordwijkerhout werd opgericht. Dit heugelijke feit werd gevierd in het Wapen van Noordwijkerhout. De SoN-leden werden onthaald op vele foto 's en een stukje film, leuke anekdotes en vanzelfsprekend de nodige sterke verhalen. Eregasten op deze avond waren mannen van het eerste uur...

Piet Broekhof (Plastic) en Wil Duivenvoorde (de Kwik). Al met al werd het een memorabele en gezellige avond.

De Sociëteit Noordwijkerhout is in 1979 opgericht als een vriendensociëteit van oud carnavalsprinsen en senaatsleden, die voor het eerst vergaderden in de privé biljartzaal van Jac. Aartman. Hier is het idee van Tonneprossen geboren en later het idee om het, toen nieuwe, raadhuis met een carillon te verrijken.

De doelstelling van de SoN is het wekken van belangstelling voor en het verschaffen van inzicht in de wijze waarop anderen zich maatschappelijk en/of in hun beroep ontplooien en het bevorderen van onderlinge vriendschap en wederzijds begrip bij haar leden. Zo staat het al jaren beschreven en het is nog steeds actueel.

De SoN probeert haar doelstelling te verwezenlijken door actieve mannen in uiteenlopende beroepen en functies met elkaar in contact te brengen en als leden te verenigen. Maandelijks komen de leden samen. Meestal is er een spreker of is er een bezoek bij een bedrijf in de regio. Ook is er jaarlijks een diner en ’s zomers een gezellige BBQ, waarbij ook de partners van de leden zijn uitgenodigd.

De 40-jarige SoN verheugt zich, onder de bezielende leiding van voorzitter Steven Bemelman, in een trouw en groeiend ledenbestand. De Son heeft thans ca. 65 leden. Heren die meer willen weten over de SoN, -sorry dames -, kunnen op www.son-noordwijkerhout.nl de benodigde informatie vinden.

In het kader van het 40 jarig bestaan wil de SoN dit najaar een bijeenkomst organiseren met een bijzondere spreker. Hierbij zijn ook de ONNO (ONdernemers NOordwijkerhout) en de Heerenclub De Zilk van harte uitgenodigd.

Foto PR.