Datum: 06-06-2020 - 02:52
10
me
'19
Blauwe Vlag 2019 gehesen voor Badstrand Noordwijk, Duindamseslag en Langevelderslag. (foto's)
Geschreven door Redactie Blik Op Noordwijkerhout

Blauwe Vlag 2019 gehesen voor Badstrand Noordwijk, Duindamseslag en Langevelderslag. (foto's)

Vanaf vandaag, vrijdag 10 mei, wappert de Blauwe Vlag op het Badstrand Noordwijk en op de stranden van de Duindamseslag (Stille strand Noordwijkerhout) en de Langevelderslag. De nieuwe Blauwe Vlag voor Noordwijk werd vrijdagochtend gehesen door wethouder Roberto ter Hark. De officiële uitreiking van de Blauwe Vlag 2019 vond op donderdag 9 mei plaats in Ouddorp....

aan vier Zuid-Hollandse stranden, waaronder Noordwijk voor de 32e keer op rij. ‘Het is ieder jaar weer een kroon op ons werk’, vindt Roberto ter Hark. ‘Dat een onafhankelijke organisatie onze stranden De Blauwe Vlag certificering waard vindt. Daar werken we met z’n allen hard voor.’

De Blauwe Vlag is de internationale onderscheiding die jaarlijks wordt toegekend aan stranden en jachthavens die veilig, duurzaam en schoon zijn. In de praktijk betekent dit dat zij moeten voldoen aan een aantal belangrijke criteria zoals schoon (zwem)water, goede sanitaire voorzieningen en een hoge mate van veiligheid.

De Blauwe Vlag is één jaar geldig: jaarlijks wordt opnieuw aan de hand van controles bekeken of nog aan de vereisten wordt voldaan. Voor de toerist en recreant is de Blauwe Vlag het internationale herkenningssymbool voor veilig en schoon zwemwater, goede stranden en schone en veilige jachthavens.

De internationale toekenning van de Blauwe Vlaggen geschiedt door de Foundation for Environmental Education (FEE), een onafhankelijke internationale milieuorganisatie. 

Het hijsen van de Blauwe vlag is tevens de aftrap van de gratis Beach Shuttle in Noordwijk, zie bericht het bericht op Blik Op Noordwijk en tevens meer foto's.

Foto Blik Op Noordwijk.