Datum: 27-09-2023 - 23:09
19
me
'19

Noordwijkerhouters helpen verhuizen en zijn aanwezig bij opening van 'Chateau Meiland'. (realityserie SBS6)

Ruim twaalf jaar geleden ging de markante Martien Meiland het buitenlandse avontuur, geheel op eigen wijze, al eens aan met zijn vrouw Erica en hun twee dochters. Heel Nederland kon op TV zien hoe ze een prachtig kasteel in Midden-Frankrijk om wisten te toveren tot een chambres d’hôtes. Het werd een succes, maar na twee jaar eindigde het avontuur toen Erica de heimwee niet meer kon verdragen...

Het bloed kruipt echter waar het niet gaan kan en nu probeert de familie Meiland het opnieuw. Ze laten wederom huis en haard achter voor een nieuw Frans avontuur op een manier zoals alleen ‘de Meilandjes’ dat kunnen.

Martien en Erica gaan samen met dochter Maxime en haar baby en huisvriendin Caroline richting het Franse Limoges, waar zij een verwaarloosd kasteel hebben gevonden. Zij zetten alles op alles om er een chambres d’hôtes van te maken met vijf kamers, een zwembad en een trouwlocatie. Hoe zal het de familie vergaan?

En hoe is het voor de familie dat oudste dochter Montana in Nederland blijft? En weten zij hun hond Bommel te temmen, die het niet zo op vreemden heeft? Vanaf maandagavond 20 mei om 20.30 uur bij SBS6 geeft de realityserie 'Chateau Meiland' een uniek kijkje in het leven van dit bijzondere gezin.

Er zijn ook opnames gemaakt in Noordwijkerhout en daarbij komen er natuurlijk ook een aantal dorpsgenoten in beeld. De 57-jarige Martien komt van origine uit Noordwijkerhout en hij heeft in zijn jeugd op de Koninginneweg gewoond, later is hij met Erica in Noordwijk gaan wonen (en later weer terug in Noordwijkerhout) en een woonwinkel gestart.

Vorig weekend was de opening van 'Chateau Meiland' en daarbij waren ook een aantal Noordwijkerhoutse vrienden en (schoon)familie van Martien en Erica uitgenodigd. Broer Jaap en schoonzus Evelien Meiland, vrienden Dick en Brigitte Bader en Peter en Carry van Tol waren o.a. bij de feestelijke opening aanwezig.

Noordwijkerhouter Peter van Tol heeft met zijn grote vrachtwagen (de opvallende Timmers Verpakkingen trailer) nog een extra steentje bijgedragen, want hij heeft alle spullen van de Meilandjes van Nederland naar Frankrijk verhuisd.

Foto´s SBS6 en PR.