Datum: 31-05-2020 - 15:23
12
me
'19
Jozefspeld voor Arjette van den Berg-Tetteroo en Maureen Duivenvoorde-Aartman. (foto's)
Geschreven door Redactie Blik Op Noordwijkerhout

Jozefspeld voor Arjette van den Berg-Tetteroo en Maureen Duivenvoorde-Aartman. (foto's)

Zondagochtend 12 mei was er een feestelijke communieviering in de Sint Jozefkerk, waarbij maar liefst 39 kinderen hun 'Eerste Heilige Communie' deden. Het kinderkoor De Schalmei deed de zang tijdens de viering en pastoor Goumans was de voorganger. Aan het eind van deze feestelijke dienst werden twee vrijwilligers nog even flink in het zonnetje gezet...

Arjette van den Berg-Tetteroo en Maureen Duivenvoorde-Aartman ontvingen 'De Jozefspeld' voor hun grote inzet als vrijwilliger van deze kerk. Deze dames verzorgen al jaren, samen met pastoor Goumans, de begeleiding van de kinderen die hun 'Eerste Heilige Communie' willen gaan doen. Vanaf januari hebben ze contact met de leerkrachten van de Prinsenhofschool, die kinderen in de klas hebben die dit willen gaan doen.

Beide dames bezoeken die klassen dan ook regelmatig, maar ook kinderen die op andere scholen zitten mogen zich aanmelden om mee te doen. Voor alle ouders regelen ze een informatieavond op de pastorie en zorgen dat er leermateriaal is voor alle kinderen zodat ze zich kunnen voorbereiden.

De dames gaan een aantal keer met Pastoor Goumans naar de school om het een en ander te bespreken met de kids. Op weg naar de grote dag begeleiden ze de kinderen ook tijdens een dienst in de kerk, om zich aan de kerkgemeenschap voor te stellen.

Met Palmpasen zorgen Arjette en Maureen ervoor dat alles goed geregeld is in de kerk voor deze viering. De muziekvereniging uitnodigen, adressen verzamelen en namen op de stok zetten en na afloop lopen de kinderen vervolgens onder muzikale begeleiding naar het adres waar de Palmpaasstok afgegeven mag worden.

Ook op het Jozeffeest helpen de beide dames de kinderen, door met elkaar (tijdens de viering in een andere ruimte) iets leuks te maken of te tekenen om dat aan het eind van de viering te laten zien. Ze organiseren ook een generale repetitie en op de grote dag zelf zorgen ze er voor dat de ouders/verzorgers een gereserveerde plaats op naam hebben in de kerk.

De kerk wordt versierd, een fotograaf en gastvrouwen geregeld en ook niet onbelangrijk dat de kinderen er klaar voor zijn en er van kunnen genieten!  Arjette en Maureen zijn al een flink aantal jaren met de organisatie ruim 5 maanden in een jaar intensief bezig en ze doen dat met veel enthousiasme. 

De Sint Jozefparochie dankt de beide dames, Arjette en Maureen, voor fantastische inzet voor hun kerk en zij hebben dan ook 'De Jozefspeld' ten zeerste verdiend.

Foto's BON.