Datum: 19-09-2021 - 13:05
05
me
'19
Stichting Kringloop Voorhout doneert flink bedrag aan de Dierenhoeve Noordwijkerhout.(foto's)
Geschreven door Kinderboerderij De Dierenhoeve

Bezoek burgemeester Hermans aan De Dierenhoeve. (foto's)

Donderdag 2 Mei kwam onze nieuwe burgemeester, mevrouw Jon Hermans, op koffiebezoek bij zorg-en kinderboerderij De Dierenhoeve in Noordwijkerhout. Burgemeester Hermans bezoekt, in kader van het thema 'Koffiebezoek', diverse plekken in haar nieuwe gemeente, om zo de gemeente en haar bewoners beter te leren kennen. Zij was zo'n anderhalf uur op De Dierenhoeve....

Daar werd zij door de medewerkers van de boerderij rondgeleid langs de dieren en de tuin om een goede indruk te krijgen van wat er allemaal op De Dierenhoeve gebeurt. Ze nam ook een kijkje in de Engelse Tuin - het gebied waar ter zijner tijd de nieuwe boerderij wordt gevestigd. Ze sprak onder het genot van koffie en appeltaart uitgebreid met de medewerkers, cliënten en stagiaires van de boerderij , en liet zich goed informeren.

De Burgemeester vertelde ook dat zij het tot haar taak rekent om wanneer mogelijk is 'het veld' in te gaan om te zien wat er gebeurt bij de realisatie van ambtelijke plannen en om uit te vinden waar de behoeftes in de praktijk liggen. Ze was positief verrast over alles wat er op De Dierenhoeve gebeurt. Ze begon aan haar bezoek met het idee dat De Dierenhoeve een gewone kinderboerderij was, en ging weg met de kennis over een plek waar heel veel gebeurt.

Zoals iedere zaterdag kinderen die op de boerderij onder deskundige begeleiding werken, stagiaires vanuit diverse opleidingen, leer werk trajecten voor statushouders en cliënten, dagbesteding voor mensen met psychiatrische problematiek en vooral heel veel mogelijkheden voor ouders, grootouders en kinderen om heerlijk te recreëren en van nabij kennis te maken met natuur en dieren.

De medewerkers, cliënten en bezoekers van De Dierenhoeve ervoeren het bezoek van de burgemeester als erg plezierig. En gezien haar reacties ter plekke en later op twitter - "wat een geweldige kinderboerderij, met grote maatschappelijke betekenis" - vond mevrouw Hermans dat ook.

Foto's Frans van Steijn.