05
me
'19
Voetbalwedstrijd VVSB in de 2e divisie in Noordwijkerhout.
Geschreven door Stefan vd Burg

VVSB neemt punt mee bij Kozakken Boys. (uitslagen+stand+samenvatting)

Uit de lastige uitwedstrijd tegen Kozakken Boys heeft VVSB een punt mee naar Noordwijkerhout weten te nemen. Echter had VVSB kans op meer gezien het algehele spelbeeld. Na een matige openingsfase nam VVSB het heft in eigen handen en kwam het in de tweede helft toch op voorsprong door doelpunten van Frank Tervoert en Tommy Bekooij....

 

In de slotfase kwam Kozakken Boys weer langszij waardoor de punten werden verdeeld. VVSB kreeg in de openingsfase enkele flikken tikken te verduren. Al binnen 5 minuten zorgde Ahmed el Azzouti voor de openingstreffer.

El Azzouti deed dit door de voorzet van Gweaeron Stout met de hak achter doelman Ruben Valk te krijgen. Diezelfde Valk kwam niet veel later ongelukkig terecht op de grond en moest na een blessurebehandeling toch het veld verlaten. Reservedoelman Menno de Jong kon hierdoor zijn opwachting maken.

Na het oponthoud rondom de blessure van Valk kwam VVSB wat beter in de wedstrijd mede vanwege het slordige spel van de thuisploeg. Door een van de vele slippertjes achterin kon Tommy Bekooij bijna alleen af op doelman Richard Arends, maar het was Sanny Monteiro die met een uiterste sliding de doorbraak voorkwam. Toch kreeg VVSB de betere kansen in de eerste helft en had het nog voor de rust misschien wel op voorsprong moeten staan.

Toch konden de Noordwijkerhouters het net niet laten bollen voor de rust. Na een uitstekende aanval gaf Tim de Rijk de bal voor op Frank Tervoert die de bal op de paal tikte, de rebound kwam opnieuw voor de voeten van Tervoert, maar deze poging was te zwak om Arends te passeren. Niet veel later was het Bekooij die met een poging van ruim 35 meter de deklat trof. Opnieuw kwam de rebound bij Tervoert terecht, maar opnieuw was het doelman Arends die de overwinnaar was van dat duel.

Na de rust kreeg VVSB dan wel loon na werken. Bekooij kon de bal op Tervoert geven waarna de spits van VVSB met een lage schuiver dan eindelijk doelman Arends verschalkte. Kozakken Boys bleef slordig in de passing waardoor VVSB er met scherpe aanvallen uit kon komen. Na een uur voetbal kwam de voorzet vanaf de rechterkant op het hoofd van Tervoert die de bal recht in de handen van Arends kopte.

In de 66e minuut kwam VVSB op voorsprong. Na een pass van De Rijk op Bekooij, kon de topschutter van VVSB alleen op doelman Arends af. De doelman rende zijn doel uit om de aanvaller van VVSB af te stoppen, maar werd met een simpel tikje omspeeld. Tijdens het omspelen van de doelman, gleed Bekooij uit maar was hij toch op tijd bij de bal om die in het lege doel te deponeren.

VVSB stond op een voorsprong, maar voelde de druk van Kozakken Boys toenemen. Met targetman Johnny Lommers als invaller trachtte trainer Michel Langerak de boel te forceren. Uiteindelijk lukte dit ook. Na een voorzet kopte Lommers de bal van dichtbij achter doelman De Jong.

Beide ploegen kregen nog wat kleine kansen om het duel te beslissen, maar die werden niet benut. Door het gelijkspel is VVSB weer een punt uitgelopen op de directe degradatieplaats, welke nog bezet wordt door Barendrecht. Volgende week komt Jong Almere City FC naar Noordwijkerhout.

Kozakken Boys – VVSB: 4. El Azzouti 1-0, 56. Tervoert 1-1, 66. Bekooij 1-2, 82. Lommers 2-2.
VVSB: Valk (12. De Jong); Fecunda (69. Martins), Arroyo, Zwart, Verlaan, Vijlbrief; Theuns, De Rijk, Bakker (78. Pauw); Tervoert, Bekooij.

Tekst: Stefan van den Burg 

Uitslagen en stand 2e-divisie. Klik hier voor de samenvatting/interviews.