Datum: 30-06-2022 - 05:57
05
me
'19
Respectvolle dodenherdenking in de St Jozefkerk in Noordwijkerhout.
Geschreven door Redactie BON

Respectvolle dodenherdenking in Noordwijkerhout. (foto's)

Zaterdagavond 4 Mei was er een druk bezochte en respectvolle dodenherdenking met als thema ´In vrijheid kiezen´ in de St. Jozefkerk. Aansluitend was er een kranslegging bij het oorlogsmonument voor het gemeentehuis. Loco-burgemeester Sjaak van den Berg van de gemeente Noordwijk was aanwezig bij de herdenking en deed de kranslegging namens de gemeente.....

Er werden ook kransen neergelegd door de Oranjevereniging Noordwijkerhout, de gezamenlijke kerken, Basisschool De Regenboog namens de basisscholen, Vereniging Oud-Militairen Indiëgangers, Veteranen Ontmoetingscentrum Duin- en Bollenstreek en de Amnestywerkgroep Noordwijkerhout.

De Oranjevereniging Noordwijkerhout organiseerde de herdenking in opdracht van de gemeente Noordwijk. Iedere bezoeker kreeg bij de uitgang van de kerk een bosje bloemen uit handen van leden van de scouting, die men na de kranslegging bij het oorlogsmonument kon neerleggen.

Tijdens de herdenking werd er medewerking verleend door Muziekvereniging St. Jeanne d'Arc, Scoutinggroep St. Jozef-Emerentiana, leerlingen van basisschool de Regenboog (Job van Leeuwen, Lara Zandbergen, Maud Bader en Tess Dobbe), solisten Pien en Sophie Warmerdam, veteranen Jan van Gils en Peter van den Burg, dominee mevrouw Mandemakers-Dieleman, loco-burgemeester Sjaak van den Berg en de Oranjevereniging Noordwijkerhout.

Om 20.00 uur werd er onder grote belangstelling na de last post twee minuten stilte in acht genomen en deze werd gevolgd door een kranslegging en werden er bloemen neergelegd bij het oorlogsmonument voor het gemeentehuis.

Foto's Danique Vogels.