Datum: 30-06-2022 - 06:50
03
me
'19
Gasten Zonnebloem afd. De Zilk brengen bezoek aan stoomtrein Katwijk-Leiden. (foto's)
Geschreven door Zonnebloem De Zilk

Gasten Zonnebloem afd. De Zilk brengen bezoek aan stoomtrein Katwijk-Leiden. (foto's)

Donderdag 2 mei brachten 36 gasten en vrijwilligers van de Zonnebloem, afd. de Zilk, een bezoek aan de stoomtrein Katwijk-Leiden. Via het stationsgebouw, waar onze kaartjes al klaar lagen, kwamen we op het perron waar een bijna 100 jaar oude stoomlocomotief met antieke houten rijtuigen voor ons klaar stond. Toen iedereen een plaatsje had gevonden, blies om precies 14.00 uur...

de conducteur op zijn fluitje, de stoker gooide nog wat kolen op het vuur en zette de locomotief zich puffend en sissend in beweging. De stoomtrein rijdt voor een gedeelte langs het Valkenburgse meer. Misschien dat de trein in de toekomst helemaal rond het meer gaat rijden.

Halverwege stopte de trein en ging de locomotief via een zijspoor naar de andere kant van de trein om dan weer terug te rijden naar het station. Na de rit genoten de gasten en de vrijwilligers van een heerlijk kopje koffie/thee in het binnenmuseum.

Tot slot konden de gasten in het binnenmuseum nog ontdekken hoe stoom werkt en in het buitenmuseum de antieke rijtuigen, de stoom- en de diesellocomotieven bewonderen.

De gasten en de vrijwilligers hebben erg genoten van deze middag. Helaas werkte het weer niet echt mee, maar tijdens het bezoek aan het buitenmuseum kwam gelukkig het zonnetje nog even door!

Hartelijk dank aan alle vrijwilligers die werkzaam zijn bij de stoomtrein Katwijk Leiden.

Foto's Zonnebloem De Zilk.