Datum: 08-08-2020 - 02:04
10
me
'19
Twee katten dood door vergiftiging in de Victorwijk, politie doet onderzoek in Noordwijkerhout. (update bericht dierenarts)
Geschreven door Redactie Blik Op Noordwijkerhout

Twee katten dood door vergiftiging in de Victorwijk, politie doet onderzoek. (update bericht dierenarts)

Bericht 27 april: Afgelopen donderdagavond 25 april hebben de eigenaren van een kat een gruwelijke ontdekking gedaan in hun achtertuin aan de Reigerlaan. Ze troffen daar hun kat schuimbekkend en zwaar ademend aan, vijf minuten later overleed de kat in het bijzijn van de eigenaren. De volgende ochtend werd er in de omgeving van de Reigerlaan nog een kat dood aangetroffen...

Na onderzoek door een dierenarts blijkt dat de katten vergiftigd zijn door het eten van stukjes vlees met gifkorrels erin, deze werden aangetroffen in de maag van de kat. De eigenaren hebben vandaag 29 april aangifte gedaan bij de politie en die heeft deze zeer kwalijke zaak in onderzoek genomen. 

Heeft u meer informatie over deze zaak neem dan contact op met de politie via 0900-8844. Liever anoniem uw tip doorgeven? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000. Tevens wil men eigenaren waarschuwen om extra op hun kat of hond te letten en als er meer gevallen bekend zijn dit ook te melden bij de politie.

Update 10-5-2019: Bericht dierenarts Team Sterkliniek Hillegom/Nieuw Vennep/Hoofddorp.

Twee weken geleden is kat Stip uit Noordwijkerhout, door de enorm aangeslagen eigenaren, bij ons gebracht. Stip was plotseling overleden. De eigenaren hadden 'n sterk vermoeden dat Stip zou zijn vergiftigd. Kort na deze verdrietige gebeurtenis kwam een volgende melding binnen van een overleden kat. Ook werd een hond ziek in dezelfde buurt.

Zelfs meerdere eenden waren opeens dood. Dan gaat er natuurlijk een alarmbel rinkelen. In overleg met de eigenaren van Stip hebben wij zijn maaginhoud onderzocht. In de maag zat voer met zwarte bolletjes met een blauwe binnenkant. Deze bolletjes zijn in het laboratorium onderzocht.

Hieruit kwamen de volgende resultaten:
Stip is daadwerkelijk vergiftigd! In de zwarte bolletjes zat Aldicarb, een zeer giftig middel. Stip heeft geen enkele kans meer gehad om het te overleven. Onderstaand wat informatie over dit gif.

Aldicarb (merknaam: Temik) De acute giftigheid van Aldicarb is hoog; het is een van de meest giftige insecticiden. In de Europese Unie is het sinds 18 september 2004 niet meer toegelaten, hoewel het af en toe illegaal gebruikt wordt, onder meer voor het vergiftigen van roofvogels.

Het middel staat in ons land al jaren op de lijst van verboden producten, maar wordt nog geregeld door mensen met kwade bedoelingen gebruikt om katten, honden en roofvogels te vergiftigen. De bolletjes zijn meestal rood of blauw gekleurd. Een aantal korrels is al giftig voor mens en dier. Er bestaat tevens een sproei variant van dit middel.

Met dit bericht willen wij iedereen graag waarschuwen en vragen om alert te zijn. Mocht u meer weten kunt u altijd contact met ons opnemen tel: 0252518020 of met de Dierenpolitie tel: 144.

Wij wensen de baasjes van Stip heel veel sterkte toe.
Team Sterkliniek Hillegom/Nieuw Vennep/Hoofddorp